Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

Whisky Japonez

Whisky este cel mai popular în Japonia de la înființarea sa în această țară. Baza whisky-ului este distilarea și îmbătrânirea în butoaie de bourbon timp de cel puțin 8 ani. Whisky-ul japonez este creat dintr-un amestec de aproximativ zece băuturi alcoolice. Masataki Takezura, care a sosit în Scoția în 1918, în mod special pentru a învăța arta distilației, este considerat drept "tatăl" whisky-ului japonez. Doi ani mai târziu, el și soția sa scoțiană s-au întors în patria lui, fiind singurul specialist în acest domeniu. Folosind aceste cunoștințe, a asistat la construirea și lansarea distileriei Yamazaki, fondatorul căreia este Shinjiro Tori - șeful companiei Santori. Principalele branduri de whisky japoneze sunt Suntory Old, Suntory Royal, Suntory Reserve, Suntory Imperial, Suntory Yamazaki, Suntory Hibiki, Suntory Kakubin.

Una dintre caracteristicile tehnologice în producția a whisky-ului japonez este folosirea mustului de cristal clar, care este apoi fermentat pentru o lungă perioadă de timp cu drojdii special selectate. Wortul și fermentația lungă dau efectul "transparenței" aromatice, purității gustului și nu există note de malț în distilat.

De regulă, îmbătrânirea alcoolului are loc în butoaie de stejar american, însă se utilizează și stejar nou, se folosesc butoaie de stejar european și o mică cantitate de stejar japonez. Astfel, distileria Yamazaki folosește de multe ori butoaie noi de stejar Mizunara, care dau whisky-ului arome de tămâie și lemn de santal.

Recunoașterea mondială a whisky-ului japonez s-a produs în secolul 21. Mulți oameni au aflat mai întâi că Japonia a făcut whisky, din filmul "Lost in Translation" - Coppola 2003. În ultimii zece ani, o serie de lansări de whisky japoneze au primit cea mai mare recunoaștere la concursurile internaționale de alcool.

Aroma. Japanese Whiskey are o aromă uimitoare florală cu o textură moale mătăsoasă.

Gust. Are un gust bine echilibrat și bogat indiferent dacă este folosit în formă originală sau diluată.

Gastronomie. Cea mai mare parte a whisky-ului japonez este folosită în cocktailuri, cum ar fi highball (whisky cu apă). Japonezii consumă în mod tradițional whisky în format highball. Cu toate acestea, japonezii preferă să bea scumpul și prestigiosul whisky sec sau cu gheață. În timpul iernii, japonezii beau adesea whisky cu apă fierbinte, iar pe vreme caldă, cu apă rece. Se crede că metoda japoneză de a amesteca whisky cu sifon sau doar cu apă, este asociată cu vara japoneză caldă și sufocantă, când o băutură alcoolică puternică sub forma unui cocktail este mai potrivită decât cea pură.

1
SASANOKAWA
Sticla - 0.7 L
24753 lei 18400 lei
2
SUNTORY WHISKY
Sticla - 0.7 L
1.29900 lei
3
ENSO
Sticla - 0.7 L
25169 lei 24038 lei
4
MATSUI WHISKY
Sticla - 0.7 L
25928 lei
5
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
63900 lei 54900 lei
6
AKASHI
Sticla - 0.7 L
15500 lei
7
KAMIKI
Sticla - 0.5 L
25500 lei
8
TOGOUCHI
Sticla - 0.7 L
41100 lei
9
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
27999 lei
10
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
31200 lei
11
AKASHI
Sticla - 0.5 L
19499 lei
12
TOGOUCHI
Sticla - 0.7 L
23300 lei
13
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
40900 lei 28999 lei
14
SASANOKAWA
Sticla - 0.5 L
13900 lei 12999 lei
15
NOBUSHI
Sticla - 0.7 L
22075 lei 15999 lei
Pagina
2
/ 2