Concursul se prelungește până pe 10.11.2024 Art.1. Organizatorul Campaniei Organizatorul campaniei “Comanda pachetul Hennessy VS & Hennessy VSOP NBA si poti castig...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Poarta aceasta denumire doar whisky-urile produse intr-o singura distilerie, folosindu-se doar orz, apa si drojdie. Whisky-urile Single Malt scotiene sunt produse in mod traditional in cinci regiuni: Speyside, Lowland, Highland, Island si Campbeltown. Fiecare regiune se diferentiaza de celelalte prin anumite caracteristici ale whisky-ului cum ar fi aroma de fum, accentele de fructe sau intensitatea gustului de malt.
Productia de Single Malts Whisky este un proces interesant, care trece prin mai multe etape.
Maltul este un tratament termic de fermentatie. Productia de malt din cereale variaza usor. Pentru prima etapa, maltarea, adica germinarea, este obligatorie. In timpul acestui proces, enzimele sunt activate, lucru necesar pentru a transforma amidonul in zahar si in cele din urma in alcool. Cerealele pentru crearea Single Malts Whisky-ului sunt pregatite astfel incat amidonul sa fie transformat in zaharuri. Apoi, din cereale si apa se pregateste mustul. După aproximativ doua zile de fermentatie, acesta capata 6-8% alcool si este gata pentru distilare.
Whisky-ului este distilat de doua ori, de obicei in vase de cupru. Produsul primei distilari nu mai contine drojdie si alte sedimente, iar nivelul alcoolului creste pana la 20%.
In timpul celei de-a doua distilari, se disting trei fractiuni de alcool - primul (capul), mijlocul (inima) si ultimul (coada). Numai mijlocul va fi utilizat pentru productia ulterioara de whisky.
Urmatoarea etapa este imbatranirea in butoaie de lemn. In timpul imbatranirii, whisky-ul obtine culoarea caracteristica chihlimbarului, iar gustul devine mai bogat si mai moale. O parte din alcool se evapora.
Single Malts Whisky-ul trebuie imbatranit in butoaie timp de cel putin 3 ani pentru a putea fi comercializat cu aceasta denumire. Cu toate acestea, producatorii maresc aceasta perioada la 8, 10, 12, 15 sau mai multi ani pentru marcile scumpe. Dupa imbuteliere, aroma naturala si gustul whisky-ului nu se schimba.