Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool
1
CARPATHIAN
Sticla - 0.7 L
31238 lei
2
LAGAVULIN
Sticla - 0.7 L
47943 lei 26249 lei
3
CARPATHIAN
Sticla - 0.7 L
29750 lei 23939 lei
4
CARDHU
Sticla - 0.7 L
21000 lei
5
SMOKEHEAD
Sticla - 0.7 L
20380 lei 17745 lei
6
CARPATHIAN
Sticla - 0.7 L
29750 lei 23099 lei
7
GLENFARCLAS
Sticla - 0.7 L
15749 lei
8
GLENFIDDICH
Sticla - 0.7 L
21210 lei
9
ARRAN
Sticla - 0.7 L
25095 lei
10
OLD PULTENEY
Sticla - 1 L
17745 lei
11
BOWMORE
Sticla - 0.7 L
21945 lei
12
BALVENIE
Sticla - 0.7 L
40949 lei
13
OLD PULTENEY
Sticla - 0.7 L
40949 lei
14
BALBLAIR
Sticla - 0.7 L
75599 lei
15
ABERLOUR
Sticla - 0.7 L
15540 lei
16
GLENFIDDICH
Sticla - 0.7 L
2.03595 lei
17
BALBLAIR
Sticla - 0.7 L
38325 lei
18
TALISKER
Sticla - 0.7 L
2.30999 lei
19
HAIG CLUB
Sticla - 0.7 L
11444 lei
20
TALISKER
Sticla - 0.7 L
60795 lei
21
GLENFIDDICH
Sticla - 1 L
40735 lei 23099 lei
22
LAPHROAIG
Sticla - 0.7 L
27195 lei
23
GLENALLACHIE
Sticla - 0.7 L
25724 lei
24
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
42945 lei
25
DALMORE
Sticla - 0.7 L
38900 lei 33599 lei
26
ARDBEG
Sticla - 0.7 L
41999 lei
27
Gold Outstanding 2018

IWSC, cunoscut și sub denumirea de International Wine & Spirit Competition, stabilește standardele calității. De jumătate de secol, acest concurs internațional recunoaște și răsplătește cele mai bune vinuri și băuturi spirtoase din lume.

GLENLIVET
Sticla - 0.7 L
20820 lei 18899 lei
28
ABERFELDY
Sticla - 0.7 L
20999 lei
29
DALMORE
Sticla - 0.7 L
56699 lei
30
TOMATIN
Sticla - 0.7 L
12809 lei
31
CARDHU
Sticla - 0.7 L
20999 lei
32
COMPASS BOX
Sticla - 0.7 L
18900 lei
33
BALVENIE
Sticla - 0.7 L
52499 lei
34
GLENMORANGIE
0.7L
53491 lei 40949 lei
35
LEDAIG
Sticla - 0.7 L
22574 lei
36
LAPHROAIG
Sticla - 1 L
30449 lei
37
DALMORE
Sticla - 0.7 L
1.37762 lei 1.25999 lei
38
AMRUT
Sticla - 0.7 L
31499 lei
39
LEDAIG
Sticla - 0.7 L
21209 lei
40
LEDAIG
Sticla - 0.7 L
20999 lei
Pagina
7
/ 8

Recenziile clientilor

Blog King

SINGLE MALTS WHISKY

Poarta aceasta denumire doar whisky-urile produse intr-o singura distilerie, folosindu-se doar orz, apa si drojdie. Whisky-urile Single Malt scotiene sunt produse in mod traditional in cinci regiuni: Speyside, Lowland, Highland, Island si Campbeltown. Fiecare regiune se diferentiaza de celelalte prin anumite caracteristici ale whisky-ului cum ar fi aroma de fum, accentele de fructe sau intensitatea gustului de malt.

Productia de Single Malts Whisky este un proces interesant, care trece prin mai multe etape.

Maltul este un tratament termic de fermentatie. Productia de malt din cereale variaza usor. Pentru prima etapa, maltarea, adica germinarea, este obligatorie. In timpul acestui proces, enzimele sunt activate, lucru necesar pentru a transforma amidonul in zahar si in cele din urma in alcool. Cerealele pentru crearea Single Malts Whisky-ului sunt pregatite astfel incat amidonul sa fie transformat in zaharuri. Apoi, din cereale si apa se pregateste mustul. După aproximativ doua zile de fermentatie, acesta capata 6-8% alcool si este gata pentru distilare.

Whisky-ului este distilat de doua ori, de obicei in vase de cupru. Produsul primei distilari nu mai contine drojdie si alte sedimente, iar nivelul alcoolului creste pana la 20%.

In timpul celei de-a doua distilari, se disting trei fractiuni de alcool - primul (capul), mijlocul (inima) si ultimul (coada). Numai mijlocul va fi utilizat pentru productia ulterioara de whisky.

Urmatoarea etapa este imbatranirea in butoaie de lemn. In timpul imbatranirii, whisky-ul obtine culoarea caracteristica chihlimbarului, iar gustul devine mai bogat si mai moale. O parte din alcool se evapora.

Single Malts Whisky-ul trebuie imbatranit in butoaie timp de cel putin 3 ani pentru a putea fi comercializat cu aceasta denumire. Cu toate acestea, producatorii maresc aceasta perioada la 8, 10, 12, 15 sau mai multi ani pentru marcile scumpe. Dupa imbuteliere, aroma naturala si gustul whisky-ului nu se schimba.