Valahorum
trei crame, trei personalități, trei stiluri inconfundabile de vinificație
Odată ce o sticlă de vin este deschisă, începe să interacționeze cu oxigenul, ceea ce determină schimbări în aromă și gust. Totuși, durata în care vinul rămâne plăcut la gust depi...
Când vine vorba de vinuri, cuvintele „vie” și „cramă” sunt adesea folosite împreună, dar ele nu înseamnă același lucru. O vie (eng. vineyard) este locul unde sunt cultivate vițele de...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Vinurile din colecția Valahorum sunt create sau selectate din trei crame situate în două dintre cele mai bune zone viticole ale României: Dealu Mare și Drăgășani.
CRAMA APOGEUM
Crama Apogeum valorifică trei repere ale istoriei: o vie, un loc și o metodă de vinificație unică în România.
Metodele de vinificație sunt cele folosite acum 2000 de ani. În amfore de ceramică, după metode doar de el cunoscute, Virgil Mândru, proprietarul cramei, face vin. Un vin-eveniment, la care a muncit timp de 15 ani și care continuă să contribuie la istoria vinului românesc.
Aici se face APOGEUM, Fetasca Neagră ajunsă la anul IV și premiată pe trei continente. Strugurii provin dintr-o vie veche de 50 de ani, amplasată într-un amfiteatru natural în zona Dealu Mare, o zonă binecuvantată cu un climat special.
Ansamblul Cramei Apogeum cuprinde conacul Principelui Nicolae, fratele regelui Carol II, care a ales să își urmeze glasul inimii și s-a stabilit la Tohani, alături de Ioana Doletti. Fosta lor reședință este azi un loc dedicat degustărilor și experiențelor prilejuite de celebrarea unui vin unic.
CRAMA MENNINI
Amplasată în zona Drăgășaniului, Crama Mennini se alătură proiectului Valahorum cu un vin ce poartă numele proprietarului; Paolo Mennini. Un italian îndrăgostit de viile sale din Drăgășani, unde a visat să se afle, și soiul Negru de Drăgășani pe care Răzvan Macici își pune amprenta inconfundabilă.
La Crama Mennini, tehnologia și metodele de vinificație moderne se întâlnesc cu aerul de Toscana pe care l-a impregnat locului atât proprietarul, cât și echipa italo-română ce s-a sudat într-un proiect ce palpită de pasiune latină.
CRAMA MIERLA ALBĂ
O cramă artizanală, mică și romantică, amplasată în Dealu Mare, Mierla Albă este tărâmul unde creează vin Daniel Dorneanu și Răzvan Macici, primele vinuri urmând a fi lansate în 2019. Un pic de răbdare!
Crama Mierla Albă valorifică un sol absolut special, care, deși aflat într-o zonă deluroasă, înaltă, păstrează urme marine vechi de milenii. Loc cald si deschis, cu o atmosferă intimă, relaxantă, prietenoasă, Crama Mierla Albă va seduce prin vinurile sale artizanale, pline de suflet si dragoste.
trei crame, trei personalități, trei stiluri inconfundabile de vinificație