Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai comune, recunoscute și utilizate pe scară largă soiuri pentru prepararea de vinului roșu în lume. Există cu greu o țară cu o sferă de vinificație dezvoltată, în care aceste fructe rotunde, bine împletite, să nu crească. Astăzi, podgoriile de Cabernet Sauvignon sunt situate în întreaga lume, din Canada în Liban. Soiul are un gust foarte bogat, tartinabil și greu, astfel încât, pentru a obține o băutură echilibrată, este adesea amestecat cu Merlot și Cabernet Franc. Vinul roșu Cabernet Sauvignon clasic este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă. Într-un climat mai rece, notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust, dar vinul tânăr este "dur" și atinge maturitatea completă abia după 8-10 ani de depozitare. În climatul temperat, se adaugă tonuri de cireș negru și măsline, iar în țările calde soiul dobândește un gust de "gem". Cabernet Sauvignon australian este renumit pentru culorile sale de eucalipt și mentă.

În ciuda popularității sale, Cabernet Sauvignon este un soi relativ tânăr, care a apărut în secolul al XVII-lea prin încrucișarea aleatorie dintre Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Nu în ultimul rând, popularitatea se datorează ușurinței de cultivare: Cabernet Sauvignon are o pieliță groasă, fiind relativ rezistent la clima rece, având o maturizare târzie, nu se teme de secetă și este ușor sensibil la boli.

Nu se știe sigur când numele vechi a fost înlocuit de cel nou - "Cabernet Sauvignon". Acest lucru s-a întâmplat în 1996 cu un test ADN care a pus capăt tuturor controverselor. Cu toate acestea, "părinții" lui Cabernet Sauvignon au fost cunoscuți înainte, atunci când le-a fost dată similitudinea aromei, aceleași arome de coacăze negre, lemn umed și iarbă.

Strugurii Cabernet Sauvignon se coc mai târziu decât alte soiuri de struguri populari - la aproximativ 1-2 săptămâni după Cabernet Franc și Merlot. Prin urmare, clima are o influență primară asupra gustului vinului rezultat. De exemplu, în podgoriile californiene nu există nicio lipsă de lumină solară și căldură, iar în Bordeaux, datorită condițiilor meteorologice instabile, uneori fructele trebuie să fie recoltate mai devreme decât se așteaptă, iar pentru a compensa deficitul, se adaugă alte vinuri. Rolul solului se estompează în fundal, dar solurile de pietriș dau un randament mai bun decât lutul și nisipul.

Cabernet Sauvignon, desigur, nu a suferit atât de multe mutații ca Pinot Noir, totuși, variațiile și rezultatele încrucişării cu alte soiuri și-au găsit locul pe piață. De exemplu, combinația cu soiul Grenache a dat Franței Marselan, iar trecerea cu un hibrid necunoscut a condus la apariția lui Sauvignon Blanc. În 1991, a fost înregistrat "cabernetul alb" sub numele de "Shalistin".

În ciuda faptului că orice vin Cabernet Sauvignon are semne recunoscute ale clasei sale, preferințele și obiceiurile personale ale vinificatorilor, au un impact imens asupra gustului băuturii. În primul rând, producătorul trebuie să decidă dacă să facă un vin "pur" sau un amestec (de obicei cu Merlot și Cabernet Franc, dar există și multe alte combinații). După oprirea celei de-a doua variante, producătorul de vinuri, determină exact momentul în care soiurile trebuie amestecate - înainte, în timpul sau după fermentație. Deseori, producătorii fermentează separat și amestecă vinurile gata preparate chiar înainte de îmbuteliere.

În mod tradițional, perioada de macerare durează 3 săptămâni. După ce macerarea este fermentată la temperaturi de până la 30 de grade, în final, vinul este maturat în butoaie de stejar. Rezultatul este un Cabernet Sauvignon foarte tanic și sec, care durează ani de îmbătrânire pentru a se înmuia puțin. Uneori, sunt adăugate ingrediente suplimentare în vin, apoi, vinul este filtrat și îmbuteliat.

Aromă: Buchetul complet conține o listă aproape nelimitată de arome: prune, tutun, piele, fructe negre și fructe de pădure, sparanghel, ghimbir, măsline, mirodenii, maroc, cedru și multe alte nuanțe care variază în funcție de regiunea îmbătrânirii și de alți factori.

Gust: Notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust. Gustul este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă.

Gastronomie: Cabernet Sauvignon este un vin greu care poate îneca gustul și aroma alimentelor ușoare, astfel că băutura este cel mai bine combinată cu carne la grătar, alimente grase, fripturi și carne afumată. Nu se recomandă servirea cu alimente picante, în plus, pastele și orezul nu vor "lega" taninurile și nu vor permite să te bucuri de vinul complet.

1
ORNELLAIA
Sticla - 0.75 L
33999 lei
2
PRINCE STIRBEY
Sticla - 0.75 L
7900 lei
3
CRAMA FAMILIA DARABONT
Sticla - 0.75 L
8899 lei
4
SARICA NICULITEL
Sticla - 0.75 L
5712 lei 4850 lei
6
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
11000 lei
7
SILVER OAK
Sticla - 0.75 L
79999 lei
8
JP. CHENET
Sticla - 0.75 L
2800 lei
9
CASTELLO BANFI
Sticla - 0.75 L
6300 lei
10
AURELIA VISINESCU
Sticla - 0.75 L
5700 lei
11
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
2642 lei 1800 lei
12
AVINCIS
Sticla - 0.75 L
8700 lei
13
AVINCIS
Sticla - 0.75 L
15499 lei
15
7ARTS
Sticla - 0.75 L
9799 lei
16
CRAMA CEPTURA
Sticla - 0.75 L
5950 lei
17
VINARTE
Sticla - 0.75 L
3600 lei
18
VINARTE
Sticla - 0.75 L
5000 lei
19
20
CASAS DEL BOSQUE
Sticla - 0.75 L
8199 lei
21
PURCARI
Sticla - 0.75 L
4998 lei
23
24
CRAMA OPRISOR
Sticla - 1.5 L
29750 lei
25
VINARTE
Sticla - 0.75 L
24999 lei
26
VINARTE
Sticla - 0.75 L
1999 lei
27
CRICOVA
Sticla - 0.75 L
4199 lei
28
SARICA NICULITEL
Sticla - 0.75 L
3689 lei
29
CRAMA BAUER
Sticla - 0.75 L
8900 lei
30
ALIRA
Sticla - 0.75 L
4522 lei
31
VINARTE
Sticla - 0.75 L
5900 lei
32
BUDUREASCA
Sticla - 0.75 L
5300 lei
33
34
DAVINO
Sticla - 0.75 L
16200 lei
35
CORCOVA
Sticla - 0.75 L
6900 lei
36
MURFATLAR VINUL
Sticla - 0.75 L
3099 lei
37
VINARTE
Sticla - 0.75 L
7000 lei
38
EL EMPERADOR
Sticla - 0.75 L
2856 lei
39
GITANA
Sticla - 0.75 L
2799 lei
40
GITANA
Sticla - 0.75 L
4499 lei
Pagina
2
/ 4

Recenziile clientilor