Categorii Produse
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai comune, recunoscute și utilizate pe scară largă soiuri pentru prepararea de vinului roșu în lume. Există cu greu o țară cu o sferă de vinificație dezvoltată, în care aceste fructe rotunde, bine împletite, să nu crească. Astăzi, podgoriile de Cabernet Sauvignon sunt situate în întreaga lume, din Canada în Liban. Soiul are un gust foarte bogat, tartinabil și greu, astfel încât, pentru a obține o băutură echilibrată, este adesea amestecat cu Merlot și Cabernet Franc. Vinul roșu Cabernet Sauvignon clasic este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă. Într-un climat mai rece, notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust, dar vinul tânăr este "dur" și atinge maturitatea completă abia după 8-10 ani de depozitare. În climatul temperat, se adaugă tonuri de cireș negru și măsline, iar în țările calde soiul dobândește un gust de "gem". Cabernet Sauvignon australian este renumit pentru culorile sale de eucalipt și mentă.

În ciuda popularității sale, Cabernet Sauvignon este un soi relativ tânăr, care a apărut în secolul al XVII-lea prin încrucișarea aleatorie dintre Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Nu în ultimul rând, popularitatea se datorează ușurinței de cultivare: Cabernet Sauvignon are o pieliță groasă, fiind relativ rezistent la clima rece, având o maturizare târzie, nu se teme de secetă și este ușor sensibil la boli.

Nu se știe sigur când numele vechi a fost înlocuit de cel nou - "Cabernet Sauvignon". Acest lucru s-a întâmplat în 1996 cu un test ADN care a pus capăt tuturor controverselor. Cu toate acestea, "părinții" lui Cabernet Sauvignon au fost cunoscuți înainte, atunci când le-a fost dată similitudinea aromei, aceleași arome de coacăze negre, lemn umed și iarbă.

Strugurii Cabernet Sauvignon se coc mai târziu decât alte soiuri de struguri populari - la aproximativ 1-2 săptămâni după Cabernet Franc și Merlot. Prin urmare, clima are o influență primară asupra gustului vinului rezultat. De exemplu, în podgoriile californiene nu există nicio lipsă de lumină solară și căldură, iar în Bordeaux, datorită condițiilor meteorologice instabile, uneori fructele trebuie să fie recoltate mai devreme decât se așteaptă, iar pentru a compensa deficitul, se adaugă alte vinuri. Rolul solului se estompează în fundal, dar solurile de pietriș dau un randament mai bun decât lutul și nisipul.

Cabernet Sauvignon, desigur, nu a suferit atât de multe mutații ca Pinot Noir, totuși, variațiile și rezultatele încrucişării cu alte soiuri și-au găsit locul pe piață. De exemplu, combinația cu soiul Grenache a dat Franței Marselan, iar trecerea cu un hibrid necunoscut a condus la apariția lui Sauvignon Blanc. În 1991, a fost înregistrat "cabernetul alb" sub numele de "Shalistin".

În ciuda faptului că orice vin Cabernet Sauvignon are semne recunoscute ale clasei sale, preferințele și obiceiurile personale ale vinificatorilor, au un impact imens asupra gustului băuturii. În primul rând, producătorul trebuie să decidă dacă să facă un vin "pur" sau un amestec (de obicei cu Merlot și Cabernet Franc, dar există și multe alte combinații). După oprirea celei de-a doua variante, producătorul de vinuri, determină exact momentul în care soiurile trebuie amestecate - înainte, în timpul sau după fermentație. Deseori, producătorii fermentează separat și amestecă vinurile gata preparate chiar înainte de îmbuteliere.

În mod tradițional, perioada de macerare durează 3 săptămâni. După ce macerarea este fermentată la temperaturi de până la 30 de grade, în final, vinul este maturat în butoaie de stejar. Rezultatul este un Cabernet Sauvignon foarte tanic și sec, care durează ani de îmbătrânire pentru a se înmuia puțin. Uneori, sunt adăugate ingrediente suplimentare în vin, apoi, vinul este filtrat și îmbuteliat.

Aromă: Buchetul complet conține o listă aproape nelimitată de arome: prune, tutun, piele, fructe negre și fructe de pădure, sparanghel, ghimbir, măsline, mirodenii, maroc, cedru și multe alte nuanțe care variază în funcție de regiunea îmbătrânirii și de alți factori.

Gust: Notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust. Gustul este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă.

Gastronomie: Cabernet Sauvignon este un vin greu care poate îneca gustul și aroma alimentelor ușoare, astfel că băutura este cel mai bine combinată cu carne la grătar, alimente grase, fripturi și carne afumată. Nu se recomandă servirea cu alimente picante, în plus, pastele și orezul nu vor "lega" taninurile și nu vor permite să te bucuri de vinul complet.

1
VINARTE
Sticla - 0.75 L
5000 lei
2
1000 CHIPURI
Sticla - 0.75 L
17000 lei
3
DOMENIILE SAMBURESTI
Sticla - 0.75 L
9282 lei
4
VINARTE
Sticla - 1.5 L
27965 lei
5
- 5%
VINCON
Sticla - 0.75 L
3808 lei 3600 lei
6
PURCARI
Sticla - 0.75 L
5831 lei
7
CRAMA OPRISOR
Sticla - 1.5 L
23800 lei
8
VINARTE
Sticla - 0.75 L
1850 lei
9
VINARTE
Sticla - 0.75 L
7000 lei
10
AVINCIS
Sticla - 0.75 L
8700 lei
11
SERVE
Sticla - 0.75 L
10000 lei
12
CRICOVA
Sticla - 0.75 L
4165 lei
13
14
PURCARI
Sticla - 0.75 L
4998 lei
15
VINCON
Sticla - 0.75 L
2023 lei
16
VINARTE
Sticla - 0.75 L
3600 lei
17
CASTELLO BANFI
Sticla - 0.75 L
6300 lei
20
RASOVA
Sticla - 0.75 L
6188 lei
21
VINCON
Sticla - 0.75 L
2023 lei
22
CRAMA OPRISOR
Sticla - 0.75 L
4760 lei
23
NEGRINI
Sticla - 0.75 L
3900 lei
24
25
AURELIA VISINESCU
Sticla - 0.75 L
11100 lei
26
DOMENIILE DAVIDESCU
Sticla - 0.75 L
3546 lei
27
1000 CHIPURI
Sticla - 0.75 L
6600 lei
28
- 9%
PURCARI
Sticla - 0.75 L
5831 lei 5299 lei
29
EL EMPERADOR
Sticla - 0.75 L
2856 lei
30
CRAMA BAUER
Sticla - 0.75 L
7900 lei
31
- 12%
CRAMA BASILESCU
Sticla - 0.75 L
7854 lei 6900 lei
32
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
9000 lei
33
ORNELLAIA
Sticla - 0.75 L
33500 lei
34
- 20%
BUDUREASCA
Sticla - 0.75 L
2987 lei 2399 lei
35
Budureasca Origini Cabernet Sauvignon - 9%
BUDUREASCA
Sticla - 0.75 L
7592 lei 6900 lei
36
PRINCE STIRBEY
Sticla - 0.75 L
7900 lei
37
VINARTE
Sticla - 0.75 L
5900 lei
38
SERVE
Sticla - 0.75 L
3450 lei
39
CASTELLO BANFI
Sticla - 0.75 L
5500 lei
40
PURCARI
Sticla - 0.375 L
1904 lei
Pagina
2
/ 4

Recenziile clientilor