Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Sortimente de vinuri

CHARDONNAY

Vinurile Chardonnay prezintă un buchet complex și elegant de arome. Notele lor fructate ies la iveală cu fiecare sticlă desfăcută, alături de o aciditate armonioasă.

6872 lei
Momentan Indisponibil
8503
5623 lei
+
2219
25200 lei
+
5594
6825 lei
+
1390
6720 lei
+
6392
5565 lei
Momentan Indisponibil
6529
5892 lei
+
9371 lei
+
8059
11870 lei
+
9055
14384 lei
+
9094
4998 lei
+
8786
5564 lei
+
K2817
9344 lei
+
3597
7875 lei
+
4830 lei
+
7372 lei
+
K2936
11550 lei
+
8820 lei
+
15225 lei
+
14699 lei
+
10591 lei 9975 lei
+
4998 lei 4934 lei
+
7497 lei
+
8099
6236 lei
+
3457
5460 lei
Momentan Indisponibil
25199 lei
Momentan Indisponibil
4714
15194 lei
+
2533
9450 lei
+
6054
9188 lei
+
24570 lei
+
4998 lei 4825 lei
+
K2851
4724 lei
Momentan Indisponibil
9713
4095 lei
+
5351
3570 lei 3254 lei
+
47249 lei
+
5984 lei
+
4514 lei
+
7854 lei 7349 lei
+
K2962
5669 lei
+
8567 lei
+
Pagina
1
/ 3

Recenziile clientilor

Blog King

CHARDONAY

Chardonnay a devenit o varietate importantă în viile austriece abia la sfârșitul secolului trecut, chiar dacă are o lungă istorie de cultivare în țară, în special în Styria. Anterior, nu s-a făcut nicio distincție între Weiser Burgunder (Pinot Blanc) și Chardonnay. Chiar și statistic, ambele soiuri au fost egale cu Weiser Burgunder. În Styria, Morillon este un sinonim tradițional pentru Chardonnay.

Genetic, soiul de struguri Chardonnay este identic cu Morillon. Specialiștii văd o mică diferență în culoarea frunzelor și a mugurilor, iar în caracteristicile clusterelor nu există nicio diferență. Perioada de maturare este mijlocul sezonului. Soiul crește peste tot în lume și produce unele dintre cele mai scumpe vinuri. Este de asemenea utilizat ca vin de bază pentru producția de șampanie. Crește în zone calde, cu soluri adânci, care rețin bine apele și au un conținut suficient de calcar.

În funcție de gradul de maturare a strugurilor, vinurile variază de la imature, apoase și ierburi, până la coapte și puternice. Există două tipuri de vinificație:

  • - în butoaie clasice de oțel, care subliniază fructul și aciditatea plină de viață, și metoda internațională;
  • - cu fermentație malolactică și îmbătrânire în baruri.

Cea mai importantă caracteristică a marelui Chardonnay este complexitatea sa, care se manifestă numai atunci când strugurii cresc în zone deosebit de bune cu soluri calcaroase, precum cele din Burgenland, Styria, unele zone din Austria Inferioară și Viena.

Boabele de struguri sunt fructe mici, rotunde, care sunt strânse într-o grămadă puternică. În spatele pieliței groase se află carnea suculentă, parfumată. Acest soi de struguri are un randament mediu. Cu toate acestea, pentru a obține vin de calitate superioară, randamentul este reținut în mod artificial - după aceea, vița de vie este cât mai saturată posibil cu soarele și substanțele benefice din sol.

Chardonnay este nemaipomenit și oferă fructe în aproape orice condiții. Cu toate acestea, gustul vinurilor Chardonnay depinde de mulți factori. În plus, sunt fabricate vinuri cu saturație și rezistență diferite din acest strugure. Boabele sunt baza vinurilor varietale, precum și amestecurilor și șampaniei. În exterior, soiul seamănă cu Pinot Blanc. Din acest motiv, acestea au fost adesea confundate înainte. Cu toate acestea, profesioniștii sunt conștienți de principala caracteristică care distinge două soiuri: culoarea unui Chardonnay matur este mai verde decât cea a nobilului Pinot. Poți începe să bei vin alb Chardonnay imediat după ce fermentația s-a încheiat. Dacă bei vinul în acest moment, atunci gustul va fi floral, cu o ușoară aromă. În anii '90 la modă a fost vinul care era maturat în butoaie de stejar. Această băutură are note de fructe tropicale, fum și pâine prăjită. Gustul de Chardonnay sec depinde de următorii factori: fermentație malolactică și îmbătrânirea în butoaie.

La începutul secolului XXI, vinul imatur a fost pur și simplu condus prin lemn uscat. Această acțiune a făcut ca gustul să fie ascuțit, și, cu toate acestea, acest lucru nu se mai practică acum. Gustul băuturii este determinat de zona climatică.

Aromă: În Chardonnay, fără îmbătrânire în stejar, apar arome de fructe pronunțate de mere și gutui, precum și unele note tropicale. Când este fermentat sau îmbătrânit în butoaie de stejar, vinul obține arome calde îmbogățite și indicii de pâine albă, fructe uscate și stafide.

Gust: Chardonnay burgundian are un gust mineral, într-un buchet de note de fân proaspăt, de lămâie și de mere verzi. În gustul Chardonnay californian, sunt simțite tonurile de stejar, vanilie și mirodenii. Chardonnay australian combină mirosul de verdeață, note de nuci și dulciuri orientale.

Gastronomie: Vinul Chardonnay este utilizat într-o stare răcită. Există o regulă clasică - cu cât vinul este servit mai rece, cu atât gustul este mai clar. Vinurile Chardonnay nu au un gust caracteristic universal. Vinul ușor este perfect pentru fructele de mare, carnea de vită și carnea albă. Vinurile pot fi servite cu diferite feluri de mâncare și salate proaspete de legume. În plus, Chardonnay merge bine cu nuci, măsline, pâine albă și brânzeturi.