Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool
1
CASTELLO BANFI
Sticla - 0.75 L
11121 lei
2
BOVIER & FILS
Sticla - 0.75 L
16695 lei
3
DOMAINE DU TARIQUET
Sticla - 0.75 L
4873 lei
4
CRAMELE HALEWOOD
Sticla - 0.75 L
5207 lei
5
PLANETA
Sticla - 0.75 L
17745 lei
6
CANTINA TRAMIN
Sticla - 0.75 L
7247 lei
7
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
7350 lei
8
CORCOVA
Sticla - 0.75 L
5880 lei
9
KENDALL JACKSON
Sticla - 0.75 L
11995 lei
10
DOMENIILE SAMBURESTI
Sticla - 0.75 L
9030 lei
11
LOUIS LATOUR
Sticla - 0.75 L
8399 lei
12
LOUIS LATOUR
Sticla - 0.75 L
2.68643 lei
13
PURCARI
Sticla - 0.375 L
1999 lei
14
DOMENIILE DAVIDESCU
Sticla - 0.75 L
4095 lei
15
CARASTELEC
Sticla - 0.75 L
4165 lei 4085 lei
16
VINCON
Sticla - 0.75 L
3100 lei 2980 lei
17
KSARA
Sticla - 0.75 L
6195 lei
18
JIDVEI
Sticla - 0.75 L
4724 lei
19
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
5775 lei
20
SARICA NICULITEL
Sticla - 0.75 L
5748 lei
21
EL EMPERADOR
Sticla - 0.75 L
2999 lei
22
BUDUREASCA
Sticla - 0.75 L
5565 lei
23
PETRO VASELO
Sticla - 0.75 L
8925 lei
24
BUDUREASCA
Sticla - 0.75 L
10021 lei
25
LOUIS LATOUR
Sticla - 0.75 L
1.57499 lei
26
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
2400 lei 1943 lei
27
MEZZACORONA CASTEL FIRMIAN
Sticla - 0.75 L
4305 lei
28
CRAMA CEPTURA
Sticla - 0.75 L
2975 lei 2939 lei
29
CRAMELE RECAS
Sticla - 0.75 L
2099 lei
30
GITANA
Sticla - 0.75 L
9029 lei
31
DOMENIILE SAMBURESTI
Sticla - 0.75 L
3465 lei
32
TIEFENBRUNNER
Sticla - 0.75 L
8400 lei
33
TIEFENBRUNNER
Sticla - 0.75 L
9450 lei
34
VELVET WINERY
Sticla - 0.75 L
6872 lei
36
DOMENIUL VLADOI
Sticla - 0.75 L
7454 lei
37
CORCOVA
Sticla - 0.75 L
4409 lei
Pagina
3
/ 3

Recenziile clientilor

Blog King

CHARDONAY

Chardonnay a devenit o varietate importantă în viile austriece abia la sfârșitul secolului trecut, chiar dacă are o lungă istorie de cultivare în țară, în special în Styria. Anterior, nu s-a făcut nicio distincție între Weiser Burgunder (Pinot Blanc) și Chardonnay. Chiar și statistic, ambele soiuri au fost egale cu Weiser Burgunder. În Styria, Morillon este un sinonim tradițional pentru Chardonnay.

Genetic, soiul de struguri Chardonnay este identic cu Morillon. Specialiștii văd o mică diferență în culoarea frunzelor și a mugurilor, iar în caracteristicile clusterelor nu există nicio diferență. Perioada de maturare este mijlocul sezonului. Soiul crește peste tot în lume și produce unele dintre cele mai scumpe vinuri. Este de asemenea utilizat ca vin de bază pentru producția de șampanie. Crește în zone calde, cu soluri adânci, care rețin bine apele și au un conținut suficient de calcar.

În funcție de gradul de maturare a strugurilor, vinurile variază de la imature, apoase și ierburi, până la coapte și puternice. Există două tipuri de vinificație:

  • - în butoaie clasice de oțel, care subliniază fructul și aciditatea plină de viață, și metoda internațională;
  • - cu fermentație malolactică și îmbătrânire în baruri.

Cea mai importantă caracteristică a marelui Chardonnay este complexitatea sa, care se manifestă numai atunci când strugurii cresc în zone deosebit de bune cu soluri calcaroase, precum cele din Burgenland, Styria, unele zone din Austria Inferioară și Viena.

Boabele de struguri sunt fructe mici, rotunde, care sunt strânse într-o grămadă puternică. În spatele pieliței groase se află carnea suculentă, parfumată. Acest soi de struguri are un randament mediu. Cu toate acestea, pentru a obține vin de calitate superioară, randamentul este reținut în mod artificial - după aceea, vița de vie este cât mai saturată posibil cu soarele și substanțele benefice din sol.

Chardonnay este nemaipomenit și oferă fructe în aproape orice condiții. Cu toate acestea, gustul vinurilor Chardonnay depinde de mulți factori. În plus, sunt fabricate vinuri cu saturație și rezistență diferite din acest strugure. Boabele sunt baza vinurilor varietale, precum și amestecurilor și șampaniei. În exterior, soiul seamănă cu Pinot Blanc. Din acest motiv, acestea au fost adesea confundate înainte. Cu toate acestea, profesioniștii sunt conștienți de principala caracteristică care distinge două soiuri: culoarea unui Chardonnay matur este mai verde decât cea a nobilului Pinot. Poți începe să bei vin alb Chardonnay imediat după ce fermentația s-a încheiat. Dacă bei vinul în acest moment, atunci gustul va fi floral, cu o ușoară aromă. În anii '90 la modă a fost vinul care era maturat în butoaie de stejar. Această băutură are note de fructe tropicale, fum și pâine prăjită. Gustul de Chardonnay sec depinde de următorii factori: fermentație malolactică și îmbătrânirea în butoaie.

La începutul secolului XXI, vinul imatur a fost pur și simplu condus prin lemn uscat. Această acțiune a făcut ca gustul să fie ascuțit, și, cu toate acestea, acest lucru nu se mai practică acum. Gustul băuturii este determinat de zona climatică.

Aromă: În Chardonnay, fără îmbătrânire în stejar, apar arome de fructe pronunțate de mere și gutui, precum și unele note tropicale. Când este fermentat sau îmbătrânit în butoaie de stejar, vinul obține arome calde îmbogățite și indicii de pâine albă, fructe uscate și stafide.

Gust: Chardonnay burgundian are un gust mineral, într-un buchet de note de fân proaspăt, de lămâie și de mere verzi. În gustul Chardonnay californian, sunt simțite tonurile de stejar, vanilie și mirodenii. Chardonnay australian combină mirosul de verdeață, note de nuci și dulciuri orientale.

Gastronomie: Vinul Chardonnay este utilizat într-o stare răcită. Există o regulă clasică - cu cât vinul este servit mai rece, cu atât gustul este mai clar. Vinurile Chardonnay nu au un gust caracteristic universal. Vinul ușor este perfect pentru fructele de mare, carnea de vită și carnea albă. Vinurile pot fi servite cu diferite feluri de mâncare și salate proaspete de legume. În plus, Chardonnay merge bine cu nuci, măsline, pâine albă și brânzeturi.