Concursul se prelungește până pe 10.11.2024 Art.1. Organizatorul Campaniei Organizatorul campaniei “Comanda pachetul Hennessy VS & Hennessy VSOP NBA si poti castig...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Petro Vaselo este o vinărie boutique situată în partea de vest a României, la 30 km de Timișoara, în satul Petrovaselo. Satul are origini croate fiind fondat în secolul al XIII-lea de Petru, un cioban croat.
Vinăria Petro Vaselo a fost fondată în 2002 de familia italiană Dal Tio. Compania are o suprafață totală de 172 ha, aproape toate orientate spre Sud, din care 42 plantate cu podgorii ecologice. Dealurile sunt aranjate ca un amfiteatru, creând un microclimat perfect pentru viticultură. Solul este predominant argilos întrepătruns cu de zone calcaroase şi “terra rossa”.
Înălțimea variază de la 170 la 220 m deasupra nivelului mării. Obiectivul principal al Cramei Petro Vaselo este de a obține struguri ecologici de cea mai înaltă calitate, respectând mediul înconjurător, materie primă vitală pentru a obţine vinuri unice, care să redea tipicitatea terroir-ului şi calitative.
Densitatea plantelor ajunge la 6.250 de plante pe hectar, iar sistemele de conducere sunt Guyot (34 ha) și Cordon Speronat (8 ha).
Tratamentele utilizate pentru prevenirea bolilor sunt reduse la un nivel minim, iar produsele utilizate sunt potrivite pentru viticultura biologică. Prevenirea bolilor se face în special printr-o atenţie specială în timpul fazelor de tăiere și intreţinere a aparatului foliar.
Controlăm randamentul strugurilor printr-o reducere atentă și riguroasă a numărului de ciorchini la începutul verii.
Coacerea strugurilor este strict monitorizată, iar atenţia noastră este axată pe câţiva parametri: chimici, fizici și senzoriali. Pe baza tuturor acestor factori, hotărâm momentul potrivit pentru recoltare.
Nicio mașină nu poate asigura munca de calitate, atenţia și discernamantul omului. Fiecare planta este un individ, ale cărui nevoi trebuie înţelese și se va acţiona în consecinţă pentru a obţine calitatea dorită. Acesta este motivul pentru care managementul viilor este făcut manual. Este laborios, dar merită absolut.
De ce ecologic?
Răspunsul e simplu: din grijă pentru mediul înconjurator. Tratamentele ecologice conțin mai multă masă organică și implică mai multă muncă, dar dăunează mai puțin florei și faunei și, nu în ultimul rând, sănătatea consumatorilor. Podgoriile Petro Vaselo sunt bine separate de alte culturi, fiind situate într-o zonă de amfiteatru protejată în unele părți de parcele împădurite. Mediul înconjurător a existat şi înainte de sosirea noastră, deci ar fi nedrept să-l rănim doar pentru că este mai ușor să obținem rezultatele dorite ... Generațiile următoare ar trebui să se bucure de natură, cel puțin la fel de mult ca noi.
Complet în subteran, crama Petro Vaselo a fost proiectată să continue procesul de vinificație cu aceeași abordare ca în podgorii, urmând toate etapele necesare în obţinerea vinului ecologic. Strugurii ajung în zona de vinificaţie gravitaţional și, odată ajunși, trec prin două selecții manuale pentru a îndepărta în continuare orice ciorchine considerat impropriu.
Vinuri românești
Buchetul de arome al vinurilor Petro Vaselo este unul intens datorită unui proces de tehnologizare modern, combinat cu vechile rețete de vinificație. Fiecare sticlă desfăcută iese în evidență prin calitatile organo-leptice ale vinului din interior.