Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

BOURBON Whiskey

Bourbon este un tip de whisky fabricat în SUA. Materialul utilizat în producerea băuturii este porumbul. Băutura are o nuanță aurie cu un finisaj persistent. Mărcile "Four Roses", "Heaven Hill", "Jim Beam" si "Maker's Mark" sunt considerate drept bourbon american. Diferența esențială între whisky-ul european și bourbon este folosirea porumbului de către americani. Whisky-ul european este fabricat din orz. Standardele americane reglementează strict calitatea băuturii. Alcoolul poate fi numit bourbon, dacă corespunde unui anumit număr de parametri: să fie făcut din cereale, iar 51% să fie porumb.

Bourbonul original nu trebuie să conțină coloranți, arome și impurități nocive. Printre producători, există și producători care mențin bourbonul în butoaie, timp de cel puțin 5 ani. O astfel de marcă este Wild Turkey. Bourbon de patru ani (și cel mai mic) este numit "tânăr". În acest caz, etichetele trebuie să conțină informații despre timpul de expunere. Băutura a fost inventată în statul american Kentucky, într-un ținut numit Bourbon. În aceste locuri, bourbonul a început să fie produs în secolul al XVIII-lea. În 1783, Evan Williams a fondat distileria comercială din Louisville, aceasta fiind construită pe râul Ohio.

Există, de asemenea, o versiune care leagă bourbonul de numele pastorului Elijah Craig, care a decis să-i mulțumească pe enoriașii din Georgetown, cu o băutură puternică din porumb. În 1789, pastorul a început să reziste terciului de porumb, fermentat, în butoaiele de pește, pe care le ardea din interior pentru a îndepărta mirosul neplăcut. Curând pastorul a descoperit că gustul băuturii este distinctiv și foarte bun. Unii oameni de știință cred că creatorul bourbonului ar trebui să fie considerat James Crow - un om de știință din Kentucky, care a decis să producă whisky din porumb.

În 1791, George Washington a impus o taxă puternică producătorilor de bourbon. Fermierii din Pennsylvania au respins arbitrarea autorităților și au început o rebeliune care a durat trei ani. George Washington a pornit împotriva rebelilor o armată de 15 mii de soldați. O astfel de întorsătură a surprins fermierii și revolta a fost oprită. În următorii ani, distileriile au început să se mute în Kentucky. La una dintre acestea (Pepper Distillery), a fost inventată tehnologia starter - în 1823.

Esența "sourdough" a fost redusă la faptul că, reziduul cuvei a fost îmbogățit cu must proaspăt care încă nu avusese timp să fermenteze. Astfel s-a obținut stabilitatea caracteristicilor gustului prin controlul asupra creșterii drojdiilor. Bacteriile străine nu mai pot pătrunde în must, iar gustul produsului a rămas neschimbat de mulți ani. Numele oficial al bourbonului a fost aprobat abia în 1840. Alcoolul a fost inițial documentat ca "Whisky County Bourbon".

După încheierea războiului civil din SUA (1865), Benjamin Blanton a devenit unul dintre cei mai importanți producători de bourbon. Acesta a făcut o avere în California Gold Rush și a decis să investească economii în obligațiunile din sud. Când războiul din sud a fost pierdut, majoritatea producătorilor au intrat în faliment. Singura care a rezistat a fost distileria din Kentucky. Așa a apărut marca faimoasă a lui Blanton Bourbon Whiskey.

Printre conducătorii timpului postbelic pentru producerea de bourbon merită remarcați frații Ripi. Disney Reapie a apărut în 1869 în apropierea orașului Lawrenceburg.

În 1905 compania a suferit o modernizare, iar după încă cincisprezece ani a intrat temporar în umbre - datorită perioadei de prohibiție. Acum, bourbonul numit Wild Turkey se face la distilerie.

În 1964, bourbonul a fost recunoscut drept comoara națională a Statelor Unite. Autoritățile au elaborat standarde care trebuie respectate în fabricarea băuturii.

În 2007, în septembrie, a apărut Bourbon Heritage Month. De atunci, a fost organizat cu regularitate în Kentucky, Festivalul Bourbon.

Whiskey

BOURBON WHISKEY

Caracteristicile Bourbon-ului sunt reglementate exact pentru a putea primi eticheta de Bourbon. Produsul este dublu distilat din minimum 51 % cereala de porumb si urmat, de 2 ani maturare in butoaie de stejar american arse pe interior.

K1997
1.19900 lei
Momentan Indisponibil
K1996
79900 lei
Momentan Indisponibil
K2016
56900 lei
Momentan Indisponibil
53999 lei
+
3193
42000 lei
+
K1893
40900 lei
+
37900 lei
Momentan Indisponibil
K1894
30900 lei
Momentan Indisponibil
K1876
27299 lei
Momentan Indisponibil
8687
26999 lei
Momentan Indisponibil
8106
30688 lei 23999 lei
Momentan Indisponibil
K2013
23300 lei
Momentan Indisponibil
K2617
22999 lei
+
K1824
21999 lei
Momentan Indisponibil
K1897
21999 lei
+
K2565
21500 lei
Momentan Indisponibil
5492
21500 lei
+
20727 lei
+
K1481
26229 lei 20400 lei
+
K1708
22760 lei 18900 lei
+
19050 lei 18460 lei
Momentan Indisponibil
K1212
17999 lei
+
17800 lei
+
20727 lei 17618 lei
+
20727 lei 17618 lei
Momentan Indisponibil
2394
17600 lei
+
6070
20850 lei 16700 lei
Momentan Indisponibil
K1758
19021 lei 15999 lei
+
7788
19836 lei 15999 lei
+
15800 lei
Momentan Indisponibil
18762 lei 15700 lei
Momentan Indisponibil
K2348
15499 lei
Momentan Indisponibil
3932
21352 lei 15000 lei
+
K2015
14500 lei
Momentan Indisponibil
K2551
14199 lei
+
K2552
14199 lei
+
K2381
13999 lei
Momentan Indisponibil
5969
13900 lei
+
8052
12999 lei
Momentan Indisponibil
12499 lei
+
Pagina
1
/ 2

Recenziile clientilor