Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

JAPANESE WHISKY

Japonia are o istorie relativ mica de doar un secol in productia acestor distilate. In premiera, in anul 2015, expertul Jim Murray a acordat 97,5 puncte in World Whisky Bible unui sortiment de single malt din Japonia, fiind primul premiu de o asemenea anvergura ce ii revine Japoniei.

1
SUNTORY WHISKY
Sticla - 0.7 L
5.45999 lei
2
KIRIN WHISKY
Sticla - 0.7 L
25199 lei
3
TOGOUCHI
Sticla - 0.7 L
22049 lei
4
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.5 L
18899 lei
5
TOGOUCHI
Sticla - 0.7 L
22049 lei
6
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
56594 lei
7
AKASHI
Sticla - 0.5 L
17324 lei
8
TOGOUCHI
Sticla - 0.7 L
20895 lei
9
TENJAKU
Sticla - 0.7 L
14406 lei 11340 lei
10
MATSUI WHISKY
Sticla - 0.7 L
62475 lei
11
TOGOUCHI
Sticla - 0.7 L
23624 lei
12
KAMIKI
Sticla - 0.5 L
28349 lei
13
AKASHI
Sticla - 0.5 L
14594 lei
14
MATSUI WHISKY
Sticla - 0.7 L
45044 lei
15
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
36749 lei
16
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
21400 lei 15749 lei
17
KIRIN WHISKY
Sticla - 0.7 L
41650 lei 38849 lei
18
TOKINOKA
Sticla - 0.5 L
16169 lei
19
TOGOUCHI
Sticla - 0.7 L
34649 lei
20
TOGOUCHI
Sticla - 0.7 L
46515 lei
21
SUNTORY WHISKY
Sticla - 0.7 L
1.15395 lei
22
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
18899 lei
23
SUNTORY WHISKY
Sticla - 0.7 L
52500 lei
24
MATSUI WHISKY
Sticla - 0.7 L
38236 lei
25
TOGOUCHI
Sticla - 0.7 L
64995 lei
26
AKASHI
Sticla - 0.5 L
35595 lei
27
TOKI
Sticla - 0.7 L
15959 lei
28
AKASHI
Sticla - 0.5 L
55544 lei
29
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
42945 lei
30
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
21000 lei
31
AKASHI
Sticla - 0.7 L
19424 lei
32
AKASHI
Sticla - 0.5 L
16590 lei
33
SUNTORY WHISKY
Sticla - 0.7 L
37748 lei
34
KAMIKI
Sticla - 0.5 L
26249 lei
35
AKASHI
Sticla - 0.5 L
9974 lei
36
SASANOKAWA
Sticla - 0.7 L
23099 lei
37
SUNTORY WHISKY
Sticla - 0.7 L
59745 lei
38
SUNTORY WHISKY
Sticla - 0.7 L
1.14449 lei
39
MATSUI WHISKY
Sticla - 0.7 L
36750 lei
40
NIKKA WHISKY
Sticla - 0.7 L
45149 lei
Pagina
1
/ 2

Blog King

Whisky Japonez

Whisky este cel mai popular în Japonia de la înființarea sa în această țară. Baza whisky-ului este distilarea și îmbătrânirea în butoaie de bourbon timp de cel puțin 8 ani. Whisky-ul japonez este creat dintr-un amestec de aproximativ zece băuturi alcoolice. Masataki Takezura, care a sosit în Scoția în 1918, în mod special pentru a învăța arta distilației, este considerat drept "tatăl" whisky-ului japonez. Doi ani mai târziu, el și soția sa scoțiană s-au întors în patria lui, fiind singurul specialist în acest domeniu. Folosind aceste cunoștințe, a asistat la construirea și lansarea distileriei Yamazaki, fondatorul căreia este Shinjiro Tori - șeful companiei Santori. Principalele branduri de whisky japoneze sunt Suntory Old, Suntory Royal, Suntory Reserve, Suntory Imperial, Suntory Yamazaki, Suntory Hibiki, Suntory Kakubin.

Una dintre caracteristicile tehnologice în producția a whisky-ului japonez este folosirea mustului de cristal clar, care este apoi fermentat pentru o lungă perioadă de timp cu drojdii special selectate. Wortul și fermentația lungă dau efectul "transparenței" aromatice, purității gustului și nu există note de malț în distilat.

De regulă, îmbătrânirea alcoolului are loc în butoaie de stejar american, însă se utilizează și stejar nou, se folosesc butoaie de stejar european și o mică cantitate de stejar japonez. Astfel, distileria Yamazaki folosește de multe ori butoaie noi de stejar Mizunara, care dau whisky-ului arome de tămâie și lemn de santal.

Recunoașterea mondială a whisky-ului japonez s-a produs în secolul 21. Mulți oameni au aflat mai întâi că Japonia a făcut whisky, din filmul "Lost in Translation" - Coppola 2003. În ultimii zece ani, o serie de lansări de whisky japoneze au primit cea mai mare recunoaștere la concursurile internaționale de alcool.

Aroma. Japanese Whiskey are o aromă uimitoare florală cu o textură moale mătăsoasă.

Gust. Are un gust bine echilibrat și bogat indiferent dacă este folosit în formă originală sau diluată.

Gastronomie. Cea mai mare parte a whisky-ului japonez este folosită în cocktailuri, cum ar fi highball (whisky cu apă). Japonezii consumă în mod tradițional whisky în format highball. Cu toate acestea, japonezii preferă să bea scumpul și prestigiosul whisky sec sau cu gheață. În timpul iernii, japonezii beau adesea whisky cu apă fierbinte, iar pe vreme caldă, cu apă rece. Se crede că metoda japoneză de a amesteca whisky cu sifon sau doar cu apă, este asociată cu vara japoneză caldă și sufocantă, când o băutură alcoolică puternică sub forma unui cocktail este mai potrivită decât cea pură.