Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

Whisky Japonez

Whisky este cel mai popular în Japonia de la înființarea sa în această țară. Baza whisky-ului este distilarea și îmbătrânirea în butoaie de bourbon timp de cel puțin 8 ani. Whisky-ul japonez este creat dintr-un amestec de aproximativ zece băuturi alcoolice. Masataki Takezura, care a sosit în Scoția în 1918, în mod special pentru a învăța arta distilației, este considerat drept "tatăl" whisky-ului japonez. Doi ani mai târziu, el și soția sa scoțiană s-au întors în patria lui, fiind singurul specialist în acest domeniu. Folosind aceste cunoștințe, a asistat la construirea și lansarea distileriei Yamazaki, fondatorul căreia este Shinjiro Tori - șeful companiei Santori. Principalele branduri de whisky japoneze sunt Suntory Old, Suntory Royal, Suntory Reserve, Suntory Imperial, Suntory Yamazaki, Suntory Hibiki, Suntory Kakubin.

Una dintre caracteristicile tehnologice în producția a whisky-ului japonez este folosirea mustului de cristal clar, care este apoi fermentat pentru o lungă perioadă de timp cu drojdii special selectate. Wortul și fermentația lungă dau efectul "transparenței" aromatice, purității gustului și nu există note de malț în distilat.

De regulă, îmbătrânirea alcoolului are loc în butoaie de stejar american, însă se utilizează și stejar nou, se folosesc butoaie de stejar european și o mică cantitate de stejar japonez. Astfel, distileria Yamazaki folosește de multe ori butoaie noi de stejar Mizunara, care dau whisky-ului arome de tămâie și lemn de santal.

Recunoașterea mondială a whisky-ului japonez s-a produs în secolul 21. Mulți oameni au aflat mai întâi că Japonia a făcut whisky, din filmul "Lost in Translation" - Coppola 2003. În ultimii zece ani, o serie de lansări de whisky japoneze au primit cea mai mare recunoaștere la concursurile internaționale de alcool.

Aroma. Japanese Whiskey are o aromă uimitoare florală cu o textură moale mătăsoasă.

Gust. Are un gust bine echilibrat și bogat indiferent dacă este folosit în formă originală sau diluată.

Gastronomie. Cea mai mare parte a whisky-ului japonez este folosită în cocktailuri, cum ar fi highball (whisky cu apă). Japonezii consumă în mod tradițional whisky în format highball. Cu toate acestea, japonezii preferă să bea scumpul și prestigiosul whisky sec sau cu gheață. În timpul iernii, japonezii beau adesea whisky cu apă fierbinte, iar pe vreme caldă, cu apă rece. Se crede că metoda japoneză de a amesteca whisky cu sifon sau doar cu apă, este asociată cu vara japoneză caldă și sufocantă, când o băutură alcoolică puternică sub forma unui cocktail este mai potrivită decât cea pură.

JAPANESE WHISKY

Japonia are o istorie relativ mica de doar un secol in productia acestor distilate. In premiera, in anul 2015, expertul Jim Murray a acordat 97,5 puncte in World Whisky Bible unui sortiment de single malt din Japonia, fiind primul premiu de o asemenea anvergura ce ii revine Japoniei.

K3165
5.45999 lei
+
K3108
25199 lei
+
22049 lei
Momentan Indisponibil
5485
18899 lei
+
7542
22049 lei
Momentan Indisponibil
K1877
56594 lei
+
K3007
17324 lei
+
20895 lei
+
K1343
14406 lei 11340 lei
+
62475 lei
+
7541
23624 lei
+
K2395
28349 lei
+
14594 lei
+
45044 lei
+
5484
36749 lei
+
K1315
21400 lei 15749 lei
+
8811
41650 lei 38849 lei
+
K1889
16169 lei
+
8683
34649 lei
+
K1314
46515 lei
+
5524
1.15395 lei
+
K2105
18899 lei
+
52500 lei
+
38236 lei
Momentan Indisponibil
K1316
64995 lei
+
35595 lei
+
K1888
15959 lei
Momentan Indisponibil
7543
55544 lei
Momentan Indisponibil
42945 lei
+
K2378
21000 lei
+
K1623
19424 lei
+
16590 lei
+
5489
37748 lei
+
26249 lei
+
K1715
9974 lei
+
6464
23099 lei
+
59745 lei
Momentan Indisponibil
6001
1.14449 lei
+
36750 lei
+
K1202
45149 lei
Momentan Indisponibil
Pagina
1
/ 2