Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Whisky

SINGLE MALT

Single Malt este tipul de whisky obtinut integral din maltul de orz dintr-o singura distilerie. Sortimentele de Single Malt sunt tipice pentru Scotia, dar metodele de productie a Single Malt-ului au luat amploare in toata lumea.

9960
37274 lei
+
58904 lei
+
K2940
8.29499 lei
Momentan Indisponibil
81842 lei
+
K3181
1.27574 lei
+
9248
29399 lei
+
20684 lei
+
1.25999 lei
Momentan Indisponibil
K3047
17114 lei
Momentan Indisponibil
3089
37800 lei
+
1569
57645 lei
+
5749
21000 lei
+
2032
13400 lei 13124 lei
+
K3004
25199 lei
+
2218
61221 lei 41999 lei
+
9587
15644 lei
+
K1225
13125 lei
+
3499
24799 lei 17849 lei
+
2015
24989 lei
+
K3058
23099 lei
+
K3053
17849 lei
+
1570
28999 lei 27299 lei
+
5479
53599 lei 41999 lei
+
K1215
1.77030 lei
+
K1616
28349 lei
+
7179
1.40595 lei
+
K3048
18899 lei
+
K3045
21314 lei
Momentan Indisponibil
1.86956 lei
+
26984 lei
+
1.15499 lei
+
3173
20742 lei 15110 lei
+
5330
49495 lei 44099 lei
+
5421
36194 lei 26145 lei
+
6195
34125 lei
+
K2098
16695 lei
+
5447
35767 lei 27930 lei
+
K3056
23624 lei
+
8554
25288 lei 22574 lei
+
3313
26999 lei 25094 lei
+
Pagina
1
/ 8

Recenziile clientilor

Blog King

SINGLE MALTS WHISKY

Poarta aceasta denumire doar whisky-urile produse intr-o singura distilerie, folosindu-se doar orz, apa si drojdie. Whisky-urile Single Malt scotiene sunt produse in mod traditional in cinci regiuni: Speyside, Lowland, Highland, Island si Campbeltown. Fiecare regiune se diferentiaza de celelalte prin anumite caracteristici ale whisky-ului cum ar fi aroma de fum, accentele de fructe sau intensitatea gustului de malt.

Productia de Single Malts Whisky este un proces interesant, care trece prin mai multe etape.

Maltul este un tratament termic de fermentatie. Productia de malt din cereale variaza usor. Pentru prima etapa, maltarea, adica germinarea, este obligatorie. In timpul acestui proces, enzimele sunt activate, lucru necesar pentru a transforma amidonul in zahar si in cele din urma in alcool. Cerealele pentru crearea Single Malts Whisky-ului sunt pregatite astfel incat amidonul sa fie transformat in zaharuri. Apoi, din cereale si apa se pregateste mustul. După aproximativ doua zile de fermentatie, acesta capata 6-8% alcool si este gata pentru distilare.

Whisky-ului este distilat de doua ori, de obicei in vase de cupru. Produsul primei distilari nu mai contine drojdie si alte sedimente, iar nivelul alcoolului creste pana la 20%.

In timpul celei de-a doua distilari, se disting trei fractiuni de alcool - primul (capul), mijlocul (inima) si ultimul (coada). Numai mijlocul va fi utilizat pentru productia ulterioara de whisky.

Urmatoarea etapa este imbatranirea in butoaie de lemn. In timpul imbatranirii, whisky-ul obtine culoarea caracteristica chihlimbarului, iar gustul devine mai bogat si mai moale. O parte din alcool se evapora.

Single Malts Whisky-ul trebuie imbatranit in butoaie timp de cel putin 3 ani pentru a putea fi comercializat cu aceasta denumire. Cu toate acestea, producatorii maresc aceasta perioada la 8, 10, 12, 15 sau mai multi ani pentru marcile scumpe. Dupa imbuteliere, aroma naturala si gustul whisky-ului nu se schimba.