Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool
1
DEANSTON
Sticla - 0.7 L
23499 lei
2
DEANSTON
Sticla - 0.7 L
15999 lei
3
CAOL ILA
Sticla - 0.7 L
96999 lei
4
TULLIBARDINE
Sticla - 0.7 L
14499 lei
5
GLEN SCOTIA
Sticla - 0.7 L
16500 lei
6
ARRAN
Sticla - 0.7 L
31999 lei
7
SCAPEGRACE
Sticla - 0.7 L
26166 lei 20999 lei
8
HIBIKI
Sticla - 0.7 L
60000 lei
9
LOCH LOMOND
Sticla - 0.7 L
8499 lei
10
COMPASS BOX
Sticla - 0.7 L
42900 lei
11
CARPATHIAN
Sticla - 0.7 L
22999 lei
12
GLENGOYNE
Sticla - 0.7 L
37999 lei
13
OLD PULTENEY
Sticla - 1 L
22999 lei
14
BOWMORE
Sticla - 0.7 L
15999 lei
15
ARDBEG
Sticla - 1 L
44999 lei
16
WOODFORD RESERVE
Sticla - 0.7 L
19499 lei
17
BENROMACH
Sticla - 0.7 L
36999 lei
18
GLENFARCLAS
Sticla - 0.7 L
1.01999 lei
19
GLEN GRANT
Sticla - 0.7 L
28999 lei
20
BUNNAHABHAIN
Sticla - 0.7 L
24999 lei
21
ARDBEG
Sticla - 0.7 L
8.34618 lei 5.99999 lei
22
CARPATHIAN
Sticla - 0.7 L
31000 lei 20999 lei
23
BALVENIE
Sticla - 0.7 L
59899 lei
24
TOMATIN
Sticla - 0.7 L
58799 lei
25
ARDBEG
Sticla - 0.7 L
75797 lei 44999 lei
26
ARDBEG
Sticla - 0.7 L
63334 lei 34999 lei
27
JACK RYAN
Sticla - 0.7 L
29900 lei 28441 lei
28
GLENFIDDICH
Sticla - 0.7 L
23999 lei
29
LAPHROAIG
Sticla - 0.7 L
17900 lei
30
AKASHI
Sticla - 0.5 L
33900 lei
31
OLD PULTENEY
Sticla - 0.7 L
33900 lei
32
KAVALAN
Sticla - 0.7 L
36000 lei
33
Super Produsele Săptămânii

Ofertele săptămânii

HIGHLAND PARK
Sticla - 0.7 L
47000 lei
34
CAOL ILA
Sticla - 0.7 L
27499 lei
35
BALVENIE
Sticla - 0.7 L
43999 lei
36
GLEN MORAY
Sticla - 0.7 L
55674 lei 46999 lei
37
TAMDHU
Sticla - 0.7 L
53147 lei 40699 lei
38
COMPASS BOX
Sticla - 0.7 L
27000 lei
39
GLENTURRET
Sticla - 0.7 L
19199 lei
40
BENROMACH
Sticla - 0.7 L
17899 lei
Pagina
4
/ 8

Recenziile clientilor

Blog King

SINGLE MALTS WHISKY

Poarta aceasta denumire doar whisky-urile produse intr-o singura distilerie, folosindu-se doar orz, apa si drojdie. Whisky-urile Single Malt scotiene sunt produse in mod traditional in cinci regiuni: Speyside, Lowland, Highland, Island si Campbeltown. Fiecare regiune se diferentiaza de celelalte prin anumite caracteristici ale whisky-ului cum ar fi aroma de fum, accentele de fructe sau intensitatea gustului de malt.

Productia de Single Malts Whisky este un proces interesant, care trece prin mai multe etape.

Maltul este un tratament termic de fermentatie. Productia de malt din cereale variaza usor. Pentru prima etapa, maltarea, adica germinarea, este obligatorie. In timpul acestui proces, enzimele sunt activate, lucru necesar pentru a transforma amidonul in zahar si in cele din urma in alcool. Cerealele pentru crearea Single Malts Whisky-ului sunt pregatite astfel incat amidonul sa fie transformat in zaharuri. Apoi, din cereale si apa se pregateste mustul. După aproximativ doua zile de fermentatie, acesta capata 6-8% alcool si este gata pentru distilare.

Whisky-ului este distilat de doua ori, de obicei in vase de cupru. Produsul primei distilari nu mai contine drojdie si alte sedimente, iar nivelul alcoolului creste pana la 20%.

In timpul celei de-a doua distilari, se disting trei fractiuni de alcool - primul (capul), mijlocul (inima) si ultimul (coada). Numai mijlocul va fi utilizat pentru productia ulterioara de whisky.

Urmatoarea etapa este imbatranirea in butoaie de lemn. In timpul imbatranirii, whisky-ul obtine culoarea caracteristica chihlimbarului, iar gustul devine mai bogat si mai moale. O parte din alcool se evapora.

Single Malts Whisky-ul trebuie imbatranit in butoaie timp de cel putin 3 ani pentru a putea fi comercializat cu aceasta denumire. Cu toate acestea, producatorii maresc aceasta perioada la 8, 10, 12, 15 sau mai multi ani pentru marcile scumpe. Dupa imbuteliere, aroma naturala si gustul whisky-ului nu se schimba.