Concursul se prelungește până pe 10.11.2024 Art.1. Organizatorul Campaniei Organizatorul campaniei “Comanda pachetul Hennessy VS & Hennessy VSOP NBA si poti castig...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Prosecco este un vin spumant facut sa aduca cinste terroirurilor productive din jurul provinciei Treviso, acolo unde evolueaza armonios soiul de struguri Glera, ce beneficiaza de cele mai bune conditii ecoclimatice. Recoltarea are loc manual in ladite de mici dimensiuni, iar cei mai buni ciorchini de struguri sunt pusi pe masa de sortare, urmand a lua calea presei.
Mustul obtinut este separat de coaja strugurilor, iar apoi este trecut in cuve de otel inoxidabil pentru a se realiza fermentatia la temperaturi controlate. Vinul este pastrat in acest loc pana cand a atins rapoartele potrivite (continut de alcool si presiune), apoi este supus filtrarii inainte de a fi imbuteliat.
In functie de sortiment, la nivel gustativ, pot iesi la iveala notele minerale, alaturi de corpul taninic mediu ce conduc catre un finish domol. A se consuma alaturi de delicatese mediteraneene sau pur si simplu ca aperitiv.
Tehnicile de productie continua sa se imbunatateasca. Din ce in ce mai multi producatori de prosecco se aventureaza sa experimenteze, sa aduca mai multe arome si mai multa profunzime produselor. Rezultatele incep sa se vada. Multe dintre vinurile spumante prosecco incep sa aiba bule mai mari si un continut de zahar mai mic, pastrand sau chiar amplificand calitatea produselor.
In prezent, strugurii Glera, cei din care se fac cele mai interesante prosecco, sunt cultivati pe areale mari in regiunile Veneto si Friuli din Italia.
In Italia, prosecco se refera la un vin spumant care este produs cu cel putin 85% struguri Glera. Rezultatul este un vin spumant cu aciditate moderata si un parfum de pepene, piersica, pere si flori albe. Fiecare producator italian incearca sa isi imbunatateasca reteta de prosecco. Din acest motiv nu toate spumantele care au eticheta de prosecco sunt similare ca gust si miros. Tinand de acest lucru, dar si de conditiile meteo in care s-au dezvoltat culturile de vita de vie de-a lungul anului recoltei, concentratia alcoolica a vinurilor spumante prosecco difera. De regula, variaza inter 8,5% si 12,5%.