Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai comune, recunoscute și utilizate pe scară largă soiuri pentru prepararea de vinului roșu în lume. Există cu greu o țară cu o sferă de vinificație dezvoltată, în care aceste fructe rotunde, bine împletite, să nu crească. Astăzi, podgoriile de Cabernet Sauvignon sunt situate în întreaga lume, din Canada în Liban. Soiul are un gust foarte bogat, tartinabil și greu, astfel încât, pentru a obține o băutură echilibrată, este adesea amestecat cu Merlot și Cabernet Franc. Vinul roșu Cabernet Sauvignon clasic este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă. Într-un climat mai rece, notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust, dar vinul tânăr este "dur" și atinge maturitatea completă abia după 8-10 ani de depozitare. În climatul temperat, se adaugă tonuri de cireș negru și măsline, iar în țările calde soiul dobândește un gust de "gem". Cabernet Sauvignon australian este renumit pentru culorile sale de eucalipt și mentă.

În ciuda popularității sale, Cabernet Sauvignon este un soi relativ tânăr, care a apărut în secolul al XVII-lea prin încrucișarea aleatorie dintre Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Nu în ultimul rând, popularitatea se datorează ușurinței de cultivare: Cabernet Sauvignon are o pieliță groasă, fiind relativ rezistent la clima rece, având o maturizare târzie, nu se teme de secetă și este ușor sensibil la boli.

Nu se știe sigur când numele vechi a fost înlocuit de cel nou - "Cabernet Sauvignon". Acest lucru s-a întâmplat în 1996 cu un test ADN care a pus capăt tuturor controverselor. Cu toate acestea, "părinții" lui Cabernet Sauvignon au fost cunoscuți înainte, atunci când le-a fost dată similitudinea aromei, aceleași arome de coacăze negre, lemn umed și iarbă.

Strugurii Cabernet Sauvignon se coc mai târziu decât alte soiuri de struguri populari - la aproximativ 1-2 săptămâni după Cabernet Franc și Merlot. Prin urmare, clima are o influență primară asupra gustului vinului rezultat. De exemplu, în podgoriile californiene nu există nicio lipsă de lumină solară și căldură, iar în Bordeaux, datorită condițiilor meteorologice instabile, uneori fructele trebuie să fie recoltate mai devreme decât se așteaptă, iar pentru a compensa deficitul, se adaugă alte vinuri. Rolul solului se estompează în fundal, dar solurile de pietriș dau un randament mai bun decât lutul și nisipul.

Cabernet Sauvignon, desigur, nu a suferit atât de multe mutații ca Pinot Noir, totuși, variațiile și rezultatele încrucişării cu alte soiuri și-au găsit locul pe piață. De exemplu, combinația cu soiul Grenache a dat Franței Marselan, iar trecerea cu un hibrid necunoscut a condus la apariția lui Sauvignon Blanc. În 1991, a fost înregistrat "cabernetul alb" sub numele de "Shalistin".

În ciuda faptului că orice vin Cabernet Sauvignon are semne recunoscute ale clasei sale, preferințele și obiceiurile personale ale vinificatorilor, au un impact imens asupra gustului băuturii. În primul rând, producătorul trebuie să decidă dacă să facă un vin "pur" sau un amestec (de obicei cu Merlot și Cabernet Franc, dar există și multe alte combinații). După oprirea celei de-a doua variante, producătorul de vinuri, determină exact momentul în care soiurile trebuie amestecate - înainte, în timpul sau după fermentație. Deseori, producătorii fermentează separat și amestecă vinurile gata preparate chiar înainte de îmbuteliere.

În mod tradițional, perioada de macerare durează 3 săptămâni. După ce macerarea este fermentată la temperaturi de până la 30 de grade, în final, vinul este maturat în butoaie de stejar. Rezultatul este un Cabernet Sauvignon foarte tanic și sec, care durează ani de îmbătrânire pentru a se înmuia puțin. Uneori, sunt adăugate ingrediente suplimentare în vin, apoi, vinul este filtrat și îmbuteliat.

Aromă: Buchetul complet conține o listă aproape nelimitată de arome: prune, tutun, piele, fructe negre și fructe de pădure, sparanghel, ghimbir, măsline, mirodenii, maroc, cedru și multe alte nuanțe care variază în funcție de regiunea îmbătrânirii și de alți factori.

Gust: Notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust. Gustul este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă.

Gastronomie: Cabernet Sauvignon este un vin greu care poate îneca gustul și aroma alimentelor ușoare, astfel că băutura este cel mai bine combinată cu carne la grătar, alimente grase, fripturi și carne afumată. Nu se recomandă servirea cu alimente picante, în plus, pastele și orezul nu vor "lega" taninurile și nu vor permite să te bucuri de vinul complet.

1
ORNELLAIA
Sticla - 0.75 L
35699 lei
2
PRINCE STIRBEY
Sticla - 0.75 L
8295 lei
3
CRAMA FAMILIA DARABONT
Sticla - 0.75 L
9344 lei
4
SARICA NICULITEL
Sticla - 0.75 L
5712 lei 5093 lei
6
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
11550 lei
7
SILVER OAK
Sticla - 0.75 L
83999 lei
8
JP. CHENET
Sticla - 0.75 L
2940 lei
9
CASTELLO BANFI
Sticla - 0.75 L
6615 lei
10
AURELIA VISINESCU
Sticla - 0.75 L
5985 lei
11
DOMENIILE OSTROV
Sticla - 0.75 L
2642 lei 1890 lei
12
AVINCIS
Sticla - 0.75 L
9135 lei
13
AVINCIS
Sticla - 0.75 L
16274 lei
15
7ARTS
Sticla - 0.75 L
10289 lei
16
CRAMA CEPTURA
Sticla - 0.75 L
6248 lei
17
VINARTE
Sticla - 0.75 L
3780 lei
18
VINARTE
Sticla - 0.75 L
5250 lei
19
20
CASAS DEL BOSQUE
Sticla - 0.75 L
8609 lei
21
PURCARI
Sticla - 0.75 L
5248 lei
23
24
CRAMA OPRISOR
Sticla - 1.5 L
31238 lei
25
VINARTE
Sticla - 0.75 L
26249 lei
26
VINARTE
Sticla - 0.75 L
2099 lei
27
CRICOVA
Sticla - 0.75 L
4409 lei
28
SARICA NICULITEL
Sticla - 0.75 L
3873 lei
29
CRAMA BAUER
Sticla - 0.75 L
9345 lei
30
ALIRA
Sticla - 0.75 L
4748 lei
31
VINARTE
Sticla - 0.75 L
6195 lei
32
BUDUREASCA
Sticla - 0.75 L
5565 lei
33
34
DAVINO
Sticla - 0.75 L
17010 lei
35
CORCOVA
Sticla - 0.75 L
7245 lei
36
MURFATLAR VINUL
Sticla - 0.75 L
3254 lei
37
VINARTE
Sticla - 0.75 L
7350 lei
38
EL EMPERADOR
Sticla - 0.75 L
2999 lei
39
GITANA
Sticla - 0.75 L
2939 lei
40
GITANA
Sticla - 0.75 L
4724 lei
Pagina
2
/ 4

Recenziile clientilor