Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai comune, recunoscute și utilizate pe scară largă soiuri pentru prepararea de vinului roșu în lume. Există cu greu o țară cu o sferă de vinificație dezvoltată, în care aceste fructe rotunde, bine împletite, să nu crească. Astăzi, podgoriile de Cabernet Sauvignon sunt situate în întreaga lume, din Canada în Liban. Soiul are un gust foarte bogat, tartinabil și greu, astfel încât, pentru a obține o băutură echilibrată, este adesea amestecat cu Merlot și Cabernet Franc. Vinul roșu Cabernet Sauvignon clasic este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă. Într-un climat mai rece, notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust, dar vinul tânăr este "dur" și atinge maturitatea completă abia după 8-10 ani de depozitare. În climatul temperat, se adaugă tonuri de cireș negru și măsline, iar în țările calde soiul dobândește un gust de "gem". Cabernet Sauvignon australian este renumit pentru culorile sale de eucalipt și mentă.

În ciuda popularității sale, Cabernet Sauvignon este un soi relativ tânăr, care a apărut în secolul al XVII-lea prin încrucișarea aleatorie dintre Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Nu în ultimul rând, popularitatea se datorează ușurinței de cultivare: Cabernet Sauvignon are o pieliță groasă, fiind relativ rezistent la clima rece, având o maturizare târzie, nu se teme de secetă și este ușor sensibil la boli.

Nu se știe sigur când numele vechi a fost înlocuit de cel nou - "Cabernet Sauvignon". Acest lucru s-a întâmplat în 1996 cu un test ADN care a pus capăt tuturor controverselor. Cu toate acestea, "părinții" lui Cabernet Sauvignon au fost cunoscuți înainte, atunci când le-a fost dată similitudinea aromei, aceleași arome de coacăze negre, lemn umed și iarbă.

Strugurii Cabernet Sauvignon se coc mai târziu decât alte soiuri de struguri populari - la aproximativ 1-2 săptămâni după Cabernet Franc și Merlot. Prin urmare, clima are o influență primară asupra gustului vinului rezultat. De exemplu, în podgoriile californiene nu există nicio lipsă de lumină solară și căldură, iar în Bordeaux, datorită condițiilor meteorologice instabile, uneori fructele trebuie să fie recoltate mai devreme decât se așteaptă, iar pentru a compensa deficitul, se adaugă alte vinuri. Rolul solului se estompează în fundal, dar solurile de pietriș dau un randament mai bun decât lutul și nisipul.

Cabernet Sauvignon, desigur, nu a suferit atât de multe mutații ca Pinot Noir, totuși, variațiile și rezultatele încrucişării cu alte soiuri și-au găsit locul pe piață. De exemplu, combinația cu soiul Grenache a dat Franței Marselan, iar trecerea cu un hibrid necunoscut a condus la apariția lui Sauvignon Blanc. În 1991, a fost înregistrat "cabernetul alb" sub numele de "Shalistin".

În ciuda faptului că orice vin Cabernet Sauvignon are semne recunoscute ale clasei sale, preferințele și obiceiurile personale ale vinificatorilor, au un impact imens asupra gustului băuturii. În primul rând, producătorul trebuie să decidă dacă să facă un vin "pur" sau un amestec (de obicei cu Merlot și Cabernet Franc, dar există și multe alte combinații). După oprirea celei de-a doua variante, producătorul de vinuri, determină exact momentul în care soiurile trebuie amestecate - înainte, în timpul sau după fermentație. Deseori, producătorii fermentează separat și amestecă vinurile gata preparate chiar înainte de îmbuteliere.

În mod tradițional, perioada de macerare durează 3 săptămâni. După ce macerarea este fermentată la temperaturi de până la 30 de grade, în final, vinul este maturat în butoaie de stejar. Rezultatul este un Cabernet Sauvignon foarte tanic și sec, care durează ani de îmbătrânire pentru a se înmuia puțin. Uneori, sunt adăugate ingrediente suplimentare în vin, apoi, vinul este filtrat și îmbuteliat.

Aromă: Buchetul complet conține o listă aproape nelimitată de arome: prune, tutun, piele, fructe negre și fructe de pădure, sparanghel, ghimbir, măsline, mirodenii, maroc, cedru și multe alte nuanțe care variază în funcție de regiunea îmbătrânirii și de alți factori.

Gust: Notele de coacăze negre, piper verde, menta și cedru sunt simțite în gust. Gustul este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibilă.

Gastronomie: Cabernet Sauvignon este un vin greu care poate îneca gustul și aroma alimentelor ușoare, astfel că băutura este cel mai bine combinată cu carne la grătar, alimente grase, fripturi și carne afumată. Nu se recomandă servirea cu alimente picante, în plus, pastele și orezul nu vor "lega" taninurile și nu vor permite să te bucuri de vinul complet.

1
GITANA
Sticla - 0.75 L
4724 lei
2
PETRO VASELO
Sticla - 0.75 L
83999 lei
3
CRAMA OPRISOR
Sticla - 0.75 L
4373 lei 4148 lei
4
TRAPICHE
Sticla - 0.75 L
3149 lei
5
MAISON CASTEL
Sticla - 0.75 L
3989 lei
6
DOMENIILE MITROI
Sticla - 0.75 L
5774 lei
8
MURFATLAR VINUL
Bag In Box 3 L
2624 lei
9
CRAMA CEPTURA
Bag In Box 3 L
4515 lei
10
LICORNA
Sticla - 0.75 L
3124 lei
11
LICORNA
Sticla - 0.75 L
9996 lei
12
LICORNA
Sticla - 0.75 L
9996 lei
13
1000 CHIPURI
Sticla - 0.75 L
17850 lei
14
1000 CHIPURI
Sticla - 0.75 L
6930 lei
15
LEOUBE
Sticla - 0.75 L
21524 lei
16
GIRBOIU
Sticla - 0.75 L
4561 lei
17
TRANTU
Sticla - 0.75 L
5145 lei
18
DOMENIILE AVERESTI
Bag In Box 10 L
+ 10 lei taxa greutate
10499 lei
19
20
COL D’ORCIA
Sticla - 0.75 L
5670 lei
22
CRAMA CEPTURA
Sticla - 0.75 L
2975 lei 2939 lei
23
25
VINCON
Sticla - 0.75 L
3271 lei
26
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
9450 lei
27
VINARTE
Sticla - 0.75 L
2835 lei
28
ALIRA
Sticla - 0.75 L
3624 lei
29
VINARTE
Sticla - 0.75 L
1943 lei
31
CRAMA OPRISOR
Sticla - 0.75 L
2100 lei
32
VINCON
Sticla - 0.75 L
3808 lei 3780 lei
33
CRAMA BASILESCU
Sticla - 0.75 L
7854 lei 7245 lei
34
SERVE
Sticla - 0.75 L
5145 lei
35
SICHEL
Sticla - 0.75 L
7497 lei
36
NEGRINI
Sticla - 0.75 L
4410 lei
37
BUDUREASCA
Sticla - 0.75 L
5085 lei
38
VINCON
Sticla - 0.75 L
2124 lei
39
KSARA
Sticla - 0.75 L
9869 lei
40
KSARA
Sticla - 0.75 L
9344 lei
Pagina
3
/ 4

Recenziile clientilor