Concursul se prelungește până pe 10.11.2024 Art.1. Organizatorul Campaniei Organizatorul campaniei “Comanda pachetul Hennessy VS & Hennessy VSOP NBA si poti castig...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Există multe soiuri de struguri albi. Soiurile de vin alb sunt mult mai multe pentru că, în plus față de amestecarea diferitelor soiuri de struguri, pentru a face vinuri albe sec se folosește suc de fructe de pădure roșii și negre. Selectarea celor mai bune soiuri de vin alb nu este ușoară, iar lista celor mai populari struguri arată astfel:
Sauvignon Blanc este destul de versatil. Este cultivat în Europa, în Australia, Chile și Africa de Sud. Acest soi de struguri este utilizat ca bază pentru multe vinuri albe. De cele mai multe ori este, desigur, băutura eponimă - Sauvignon Blanc. Acest vin poate fi nu numai sec ci și demidulce. Și, de exemplu, în provincia Bordeaux, acest soi de struguri este utilizat cu succes în alte vinuri seci mixte. Franța produce cele mai bune vinuri albe Sauvignon Blanc. Sancerre La Moussiere, Sancerre Les Romains, Sancerre Generation XIX sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai bune vinuri.
Chardonnay este un soi de struguri care se poate numi cu siguranță un clasic al vinurilor albe seci. Este cultivat în întreaga lume. Cel mai adesea, aceste vinuri sunt băute imediat după îmbuteliere. Vinurile albe seci din acest soi de struguri sunt flexibile, gustul și buchetul lor fiind divers și depinzând de mulți factori.
Gruner Veltliner este un soi de struguri cu adevărat fierbinte, care crește în principal în Australia. Din acest soi se fac atât vinuri uscate cu cost redus, cât și vinuri albe care diferă în conținutul cantității de dioxid de carbon. Cele mai bune vinuri sunt cele seci si puternice care se remarca printr-un buchet complex.
Rieslingul este un soi de struguri din care se produc vinuri albe de înaltă aciditate, excelente. Nu au nevoie de expunere lungă. Astfel de vinuri sunt rareori puternice. Austria și Germania sunt părinții celor mai bune soiuri de Riesling.
Gewurztraminer este un soi de struguri care trebuie amintit de cei care abia încep să învețe nesfârșita lume viticolă. Este destul de ușor de reținut și de învățat în viitor. Acest soi este destul de greu de dezvoltat. Cele mai bune vinuri seci albe din acest strugure sunt produse în Alsacia, unde există cea mai mare cultură.
Vinul alb fin și aromat este un companion excelent pentru alimente ușoare. Acesta este fabricat din soiuri diferite de struguri, nu neapărat de culoare albă. Spre deosebire de vinul roșu, în producție nu se folosește coaja de fructe de pădure care schimbă culoarea limpede a vinului. În producția de vinuri albe vinificatorii se concentrează numai pe struguri ca materii prime. Pentru fiecare soi de struguri există condiții ideale de creștere și este importantă și rata medie de precipitații și temperatură. Vorbind despre gustul vinului alb, trebuie subliniat că acesta este dat numai de un produs natural. Numai naturalețea va da gust și miros buchetului, demn de un cunoscător. Armonia ingredientelor este foarte importantă pentru gust. Dacă un ingredient este prea vizibil și întrerupe alte gusturi, atunci vinul poate fi considerat dezechilibrat. La urma urmei, gustul vinului se schimbă de-a lungul anilor, iar după perioada de timp necesară, buchetul se poate schimba spre bine.
Vinul alb are o aromă deosebită care poate spune multe despre gradul și calitatea sa. Majoritatea vinurilor din soiul Muscat nu au arome specifice, dar aroma strugurilor din ele este foarte puternică. Spre exemplu, aroma unuia dintre cele mai renumite vinuri albe - Sauvignon Blanc, are de cele mai multe ori mirosul de fructe de pădure. De asemenea, se simt nuanțe de ierburi, în special mentă. Chardonnay, care este vinificat în butoi de stejar, dobândește aroma de vanilie. Vinurile albe din Chile, Africa de Sud, Australia și SUA, în special cele tinere, au o aromă mai strălucitoare și mai puternică decât vinurile producătorilor europeni. Vinurile tinere din aceste țări au aromă de fructe: ananas, pepene galben și altele.
Cunoscătorii adevărați ai vinului alb studiază cu atenție un pahar de vin înainte de a-l degusta sau de a-i simți aroma. De ce? Deoarece, culoarea vinului poate spune despre băutură la fel de mult ca eticheta de pe sticlă. Există o gamă întreagă de culori caracteristice ale vinurilor albe. O nuanță palidă de galben, galben pai sau chiar verzui, arată cel mai probabil un vin tânăr din Franța sau Italia. Odată cu vârsta, culoarea vinului devine mai saturată. Vinurile învechite de Burgundia, de exemplu, ating adesea o nuanță aurie. Există o mulțime de soiuri de vin alb, precum și multe arome și gusturi.
Vinurile albe se remarcă prin finețe și prin complexitatea de arome care ne induc subit o stare de euforie și un amalgam de trăiri greu de definit. Pot fi consumate simplu sau împreună cu alimente ușoare, cum ar fi peștele sau fructele de mare.