Concursul se prelungește până pe 10.11.2024 Art.1. Organizatorul Campaniei Organizatorul campaniei “Comanda pachetul Hennessy VS & Hennessy VSOP NBA si poti castig...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Vinarsul este mai mult decat denumirea romaneasca pentru brandy. Se obtine exclusiv din distilarea vinurilor si are o traditie foarte mare pe meleagurile romanesti, existand chiar vinars cu indicatie geografica cum este Vinarsul din Tarnave, lucru care confirma intr-un fel traditia bauturilor.
Denumirea de vinars a fost folosita prima data in Transilvania. Din acest motiv putem spune ca regiunea este parintele vinarsului. In unele localitati din Maramures intalnim si denumirea jinars. Un alt motiv ar putea fi acela ca Transilvania este poate cea mai renumita regiune pentru vinurile albe, mult mai indicate pentru producerea vinarsului de calitate decat cele rosii.
Vinarsurile traditionale de o calitate premium se tin de regula la maturat cel putin cinci ani in butoaie de stejar dar exista si vinarsuri care au o perioada de maturare mai mica, intre trei si cinci ani, si sunt la fel de apreciate. Pe sticle pot fi mentionati anii de maturare, dar pentru a marca perioada de maturare, unii producatori folosesc denumirile de la coniac precum V.S.O.P, V.S. sau X.O.
Este indicat ca pentru producerea lor sa se foloseasca vinuri cu o concentratie alcoolica mica, sub 10%. Aciditatea volatila a vinurilor folosite pentru producerea vinarsului este bine sa fie cat mai scazuta, sub 0.4 g/l in H2SO4. De regula, produsul final ajunge sa aiba o concentrație alcoolica de 40% si se consuma la temperatura camerei.
Varietatea vinarsurilor ia nastere ca urmare a perioadei de maturare dar si prin combinarea cat mai multor distilate.
Aroma difera in functie de strugurii folositi, de perioada de maturare si de retele producatorilor. Pot avea arome de fructe parfumate, arome fine de caramel, vanilie, ciocolata sau arome puternice de stejar.
Cei mai cunoscuti producatori de vinars din Romania sunt Jidvei, Alexandrion, Vincon si Murfatlar dar exista si producatori noi care incep sa cucereasca piata si sa vina in forta din spate.
COGNAC & BRANDY
O licoare capabilă să întrețină atmosfera indiferent de eveniment. Oferă un echilibru perfect între arome și tărie.