Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool
1
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
9450 lei
2
BUDUREASCA
Sticla - 0.75 L
5565 lei
3
DOMENIUL BOGDAN
Sticla - 0.75 L
3570 lei 3254 lei
4
PETRO VASELO
Sticla - 0.75 L
4620 lei
5
VINARTE
Sticla - 0.75 L
4620 lei
6
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
5775 lei
7
VINARTE
Sticla - 0.75 L
5250 lei
8
VINARTE
Sticla - 0.75 L
2835 lei
9
DOMENIUL BOGDAN
Sticla - 0.75 L
3570 lei 3254 lei
11
BUDUREASCA
Sticla - 0.75 L
10021 lei
12
LACERTA WINERY
Sticla - 0.75 L
8400 lei
13
VALAHORUM
Sticla - 0.75 L
4760 lei 4514 lei
14
PRINCE STIRBEY
Sticla - 0.75 L
5670 lei
15
SERVE
Sticla - 0.75 L
3045 lei
16
ALIRA
Sticla - 0.75 L
3624 lei
17
18
DAVINO
Sticla - 0.75 L
17325 lei
19
VINARTE
Sticla - 0.75 L
1943 lei
20
ALIRA
Sticla - 0.75 L
3873 lei
21
CRAMA CEPTURA
Sticla - 0.75 L
2975 lei 2939 lei
22
23
PRINCE STIRBEY
Sticla - 0.75 L
11130 lei
24
RASOVA
Sticla - 0.75 L
5604 lei
25
TOHANI ROMANIA
Sticla - 0.75 L
3808 lei 3636 lei
26
VALAHORUM
Sticla - 0.75 L
4165 lei 3989 lei
27
DAGON CLAN
Sticla - 0.75 L
3374 lei
28
AURELIA VISINESCU
Sticla - 0.75 L
5186 lei
29
LILIAC
Sticla - 0.75 L
4998 lei
31
SERVE
Sticla - 0.75 L
5145 lei
32
VINARTE
Sticla - 0.375 L
14700 lei
33
PETRO VASELO
Sticla - 0.75 L
19320 lei
34
LILIAC
Sticla - 0.75 L
5748 lei
35
TOHANI ROMANIA
Bag In Box 10 L
+ 10 lei taxa greutate
13859 lei
36
CRAMA OPRISOR
Sticla - 0.75 L
2100 lei
37
BUDUREASCA
Bag in Box 2 L
4948 lei
38
VALAHORUM
Sticla - 0.75 L
4760 lei 4514 lei
39
SERVE
Sticla - 1.5 L
17325 lei
40
DOMENIUL BOGDAN
Sticla - 0.75 L
20230 lei 19949 lei
1 - 15 Pagina
16
/ 22

Recenziile clientilor

Blog King

VINURI ROMÂNEȘTI

Viticultura în România a existat din cele mai vechi timpuri. În perioada de cucerire a Daciei (parte a României de astăzi) de către romani (secolul I d.Hr.), viticultura era în plină floare. Descrierile istoricilor greci Herodot și Strabo arată descoperiri arheologice care indică faptul că vinificația s-a dezvoltat chiar mai devreme în acest domeniu, dar a ajuns la înflorirea adevărată după cel de-al doilea război mondial. Au fost luate o serie de măsuri pentru concentrarea și specializarea producției de struguri și vin.

România are 5 zone ecologice și viticole: Carpații de Nord, Carpați de Sud, Carpați Orientali cu subzonele Odobești și Cotnari, Dobrogea cu subzona Murfatlar și Sud-vest (Banat). 50% din exploatațiile viticole sunt destinate fermelor individuale. Podgoriile irigate reprezintă 20% din toate plantațiile. Soiurile tehnice ocupă aproximativ 80% din suprafața totală. Principalele soiuri de struguri sunt: Aligote, Burgundia, Băbească Neagră, Grasă de Cotnari, Iordania, Cabernet Sauvignon, Merlot, Roșioară, Muscadelle, Muscat Ottonel, Pinot Gris și Pinot Noir, Riesling Italian, Sauvignon, Traminer roz, Muscat alb, Feteasca, Chardonnay; soiuri de masă - Perle Saba, Cardinal, Italian, Cardinal, Victoria, Muscat Hamburg, Perlat, Sultanina.

Producția de struguri de masă este de 250-300 mii tone pe an. România se ocupă de vinificație în toate zonele de producție de struguri. În același timp, fiecare zonă și chiar o subzonă, își produce propriile vinuri specifice condițiilor de sol și climatice date. De-a lungul ultimilor 25-30 de ani s-au construit fabrici de vin cu echipamente moderne de prelucrare a strugurilor, elaborarea și îmbutelierea vinului. Astfel, vinurile de masă obișnuite sunt de înaltă calitate și speciale, cum ar fi spumante, carbogazoase, aromate și vinars (coniacurile) etc. În producția de vin România ocupă locul 12 în lume (2004).

Fetească este cel mai comun soi de struguri albi din România, care oferă vinuri aromate, cele mai bune și de lungă durată. De asemenea, este distribuit în Bulgaria, Ungaria și Rusia.

Transilvania este o regiune viticolă din nordul României. Relieful este reprezentat de platoul Transilvănean (până la 900 m), alcătuit din gresie și argilă și văi neogene. Solurile sunt predominant de pădure gri și maro. Cultura strugurilor din Transilvania este cunoscută de peste 2000 de ani. Principalele soiuri de struguri sunt Fetească Albă, Silvania, Aligote, Pinot Gris. De asemenea, sunt produse în principal vinuri de masă, cel mai renumit vin fiind Valea Târnavelor. Vinurile spumoase sunt fabricate în Alba Iulia. În orașul Târgu Mureș există o mare fabrică pentru prelucrarea, îmbătrânirea și îmbutelierea vinurilor.

Oltenia este o regiune viticolă din sud-vestul României. Relieful este reprezentat de câmpii (Dunărea de Jos) și de munți (Carpații Meridionali). Solurile sunt păduri de cernoziom cenușiu și brun. Cultura strugurilor din această zonă este cunoscută încă din perioada pre-romană. În unele locuri din Oltenia viile sunt cultivate pe dune. Principalele soiuri de struguri sunt: cei de masă - Perlele Bucureștiului, Cardinal, Afuzalee, Italiană, Ceasla de Aur, Regală; soiul nativ – Tămâioasa Românească, Negru de Drăgăşani, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră sau Sauvignon Blanc; Europene - Feteasca, Aligote, Pinot gris, Muscat Ottonel, Cabernet. Sunt produse vinuri albe și negre de înaltă calitate, printre care și vinul de renume mondial Drăgășani, caracterizat printr-un buchet pronunțat. În Oltenia există o fabrică de vinuri situată în orașul Craiova, iar stația experimentală de viță-de-vie se află în orașul Dragășani.

Odobești este un microdistrict al viticulturii moldovenești din România pe malurile Milcovului. La poalele Carpaților, sunt predominante solurile de pădure brună. Prezența podgoriilor din Odobeşti este menționată încă din secolul XV. Principalele soiuri de struguri sunt tradiționale – Galbenă de Odobești, Fetească Albă sau Fetească Regală, dar și soiuri străine ca Riesling Italian, Chardonnay, Traminer, Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel. European - Riesling, Fetească, Muscat Ottonel, Aligote. Din ele se produc vinuri de masă ușoare, cu o alcoolemie de 8-11%. În Odobești există o stație experimentală de viticultură și vinificație și o școală de viticultură.

Murfatlar este o zonă viticolă de pe litoralul Mării Negre din Dobrogea, România. O mică parte a podgoriilor este situată pe pantele terasate ale expunerii nordice. Soiurile de struguri cultivate sunt în principal: Chardonnay, Pinot Gris și Riesling Italian. Dintre acestea, se pregătesc vinuri demiseci, aperitive și vinuri licori, dintre care cel mai bun vin este Murfatlar, un desert de culoare aurie-maronie cu aromă delicată. Dintre soiurile de masă, cel mai comun este Cardinal.