Concursul se prelungește până pe 10.11.2024 Art.1. Organizatorul Campaniei Organizatorul campaniei “Comanda pachetul Hennessy VS & Hennessy VSOP NBA si poti castig...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Astăzi pe rafturile din magazine există un număr mare de vinuri, mai ales roșii. În lume există aproximativ 4500 de soiuri de vin roșu, care sunt produse exclusiv din struguri negri. În procesul de vinificare pot fi utilizate unul sau mai multe soiuri de fructe de pădure. Băutura roșie, spre deosebire de cea albă, este de obicei mai saturată la gust și are un buchet luminos. De masă, desert, aperitiv - această clasificare a vinurilor este cunoscută de majoritatea iubitorilor de vinuri roșii și sunt clasificate în funcție de conținutul de alcool și de zahăr.
Prețul, gustul și chiar culoarea băuturii, fără îndoială, sunt influențate de îmbătrânire. Tipurile obișnuite de vinuri roșii care sunt folosite cel mai adesea la masă constituie cel mai mare segment de băuturi bugetare și sunt produse în cantități mari. Vinul vechi se numește așa numai dacă este păstrat nu mai puțin de șase luni după producție. Unii producători oferă colecții întregi de vinuri tinere care sunt, de asemenea, foarte populare.
Vinul roșu trebuie să petreacă cel puțin 1,5 - 2 ani în butoaie. Acest vin este pentru cunoscători și admiratori ai gustului. Aceste vinuri au șansa de a deveni de colecție dacă după îmbuteliere petrec cel puțin 3 ani în anumite condiții. Adesea, sunt menținute la temperatura și umiditatea dorite, nu numai în fabricile de vinificație ci și în pivnițele colecțiilor private. Nu este un secret faptul că de calitatea și vechimea vinurilor de colecție depinde valoarea vinului.
Există multe soiuri de vinuri roșii. Unul dintre cele mai populare este Cabernet Sauvignon. Strugurii cu același nume, cultivați în secolul al XVII-lea, sunt folosiți astăzi pentru a face vinuri roșii. Proprietatea unei băuturi bogate din acest soi este compatibilitatea excelentă cu alimentele grase. Cel mai bun producător de vinuri din acest soi de struguri este Franța.
Un urmaș mai greu și mai ușor, făcut din Cabernet Sauvignon, este vinul roșu Merlot. Este produs nu numai în Franța, ci și în Italia, Chile și SUA. Acest vin nu se potrivește bine cu alimente picante și grase, deoarece gustul său nu este atât de tartinabil și bogat. Însă se potrivește bine cu mâncare din carne și brânzeturi gourmet, Carmenere. Cel mai popular producător al acestui soi de vin este Chile.
Când cumperi vin trebuie să te călăuzești după propriul gust, deoarece, pentru mulți, gustul unui vin simplu și ieftin este adesea mai plăcut decât gustul unui vintage. Firește, buchetul este influențat de mulți factori, unul dintre acești factori fiind anul recoltei și producătorul. Soiurile de vinuri roșii sunt diferite, iar din aceste mii de opțiuni, oricine poate alege unul care să îi placă.
Gamay. Soiul de struguri franțuzești are o aromă fructată. De multe ori se fac vinuri demiseci.
Carignan. Datorită conținutului ridicat de tanin, are un potențial bun de aciditate. Cel mai des este întâlnit în amestecuri.
Carmener. Aroma vinului depinde de condițiile de creștere ale acestui soi, de obicei fiind foarte bogat și puternic, cu multe note și tonuri diferite, de la nuci până la eucalipt.
Malbec. Din acest soi, se fac vinuri bogate cu gust catifelat.
Nebbiolo. Se fac celebrele vinuri "Barolo" și "Barbaresco" și diferă în taninuri puternice.
Pinot Noir. O varietate clasică pentru fabricarea vinurilor burgunde cu aromă de căpșuni și fructe de padure proaspete.
Pinotage. După ce ai încercat o dată vinul din acest strugure, iți vei aminti caracterul său pentru totdeauna: puternic, complex, cu gust catifelat și aromă de fructe și boabe de struguri.
Grenache Noir. Vin din Franța, dar mai des din struguri crescuți în Spania. Are o aromă atât de puternică, încât prezența sa de 5% poate fi recunoscută chiar și în vinurile amestecate.
Cabernet Sauvignon. Unul dintre cele mai populare soiuri din regiunile calde. Produce un vin foarte tanic, cu aromă de ienupăr și coacăz negru.
Merlot. Este probabil cel mai familiar vin și soi de struguri. Vinurile din acest strugure au un buchet aromatic recunoscut și o culoare intensă.
Tempranillo. Culoare roșie rubinie, aromă de fructe de pădure, tanin ușor - toate acestea sunt caracteristicile acestui vin.
Cabernet Franc. Cel mai adesea amestecat cu Cabernet Sauvignon și Merlot, oferind rotunjire și nuanțe de fructe.
Shiraz. Vinurile din acest soi de struguri se disting prin taninurile strălucitoare și aromele bogate. În gust se simt condimente, fructe de pădure și ciocolată.