Categorii Produse
Brand / Producător
Tip
Pret
Țară de origine
Regiune
Culoare
Volum
Alcool

Blog King

BRANDY

Incercand sa gasim cea mai simpla definitie pentru brandy putem spune despre aceasta bautura ca este un vin distilat. Din multe privinte nu se distinge foarte mult de coniac, care este o denumire protejata si despre care putem spune, tot intr-o definitie simplificata, ca este un brandy produs in regiunea Cognac din Franta. Bineinteles, nu doar aceasta este diferenta, existand si alte reguli, dar acesta este diferenta care iese cel mai usor in relief.

In timp ce coniacul se produce doar din struguri, brandy-ul poate fi produs si din alte fructe, chiar daca un brandy clasic este asociat cu strugurii. 

Denumirea vine de la cuvantul olandez brandewijn, care se poate traduce prin “vin ars”.

Cum se produce Brandy-ul

Indiferent sub ce denumire sunt comercializate, toate brandy-urile urmeaza anumite etape in producerea lor. Sucul de struguri sau de alte fructe este tinut cateva saptamani la fermentare apoi este distilat. Dupa distilare, este tinut la maturare in butoaie de stejar.

Pentru ca regulile de producere ale brandy-ului nu sunt foarte riguroase, pe piata exista atat bauturi premium cat si bauturi de o calitate mai scazuta. Cele mai bune brandy-uri sunt cele care au la baza anumite soiuri de struguri, sunt distilate de cel putin doua ori si sunt tinute la maturare cel putin doi ani, in butoaie de stejar.

Cu toate acestea, exista si branduri care sunt distilate o singura data si sunt tinute la maturare mai putin de doi ani, iar selectia fructelor care sunt tinute la fermentat nu este foarte riguroasa.

Tipuri de brandy-uri

In functie de tarile in care se produce sau de fructele care sunt tinute la fermentat, putem intalni brandy-uri sub diferite denumiri.

Vinars – este denumirea folosita in Romania pentru acest tip de bautura. 

Grappa – este denumirea italieneasca pentru brandy-ul obtinut din tescovina, adica din ceea ce ramane din stoarcerea strugurilor pentru producerea mustului.

Calvados – este denumirea brandy-ului frantuzesc produs din mere si maturat timp de doi ani pentru a ajunge la o calitate cat mai buna.

Armagnac - este un brandy frantuzesc produs dupa reguli mai stricte decat celelalte brandy-uri. Pentru a primi aceasta denumire trebui sa fie produs in regiunea cu acelasi nume din Franta si sa fie tinut la maturare in butoaie de stejar cel putin doi ani.

BRANDY

Această denumire este un diminutiv al termenului englezesc brandywine si are ca sursa cuvântul olandez brandewijn. Produsul se obține prin distilarea vinului sub diferite forme. Pe sticlele de brandy se poate trece gradul de maturare/învechire cu un număr de stele aferent anilor, cele mai uzuale fiind 3,5,sau 7 stele.

14999 lei
+
K3248
12499 lei
+
K3249
28999 lei
+
K3244
19499 lei
+
K3243
13999 lei
+
9809
11499 lei
Momentan Indisponibil
K3267
37695 lei
+
1395
7769 lei
+
8101
7497 lei
+
17849 lei
+
K2804
7874 lei
+
3093
13900 lei 13859 lei
+
K2496
20789 lei
+
K2805
13334 lei
+
K1503
18059 lei
+
K1507
15470 lei 15225 lei
+
K1729
35595 lei
+
K2508
6615 lei
+
6608
9344 lei
+
8100
6563 lei
+
K2497
28454 lei
+
6508
7690 lei 6510 lei
+
K1501
16800 lei
+
K2907
6824 lei
+
2862
7770 lei
+
5866
6300 lei 6194 lei
+
K2495
15119 lei
+
K1502
45150 lei
+
5078
12599 lei
+
K2908
6824 lei
+
K2909
7244 lei
+
K2910
6509 lei
+
14384 lei
+
5800 lei 5774 lei
+
4827
11025 lei
+
385
7034 lei
+
5865
8085 lei
Momentan Indisponibil
7874 lei
+
1627
6027 lei
+
K1500
11970 lei
+
Pagina
1
/ 2

Recenziile clientilor