La nas, alcoolul este destul de puternic si initial aromele nu par sa se deschida prea frumos. Dupa ce ia putin aer totusi, se simt note dominante de miere si stejar, alaturi de accente picante si o ușoara dulceata pe fundal…poate si fructe uscate si o subtila tenta de vanilie. Dupa o perioada mai lunga de oxidare in sticla, apare si o nota destul de acrisoara, care nu este deloc placuta. Gustul este foarte lemnos, cu arome de stejar, fructe uscate, miere și vanilie din influenta butoaielor, dar si o usoara nuanta de nuci. Condimentele provenite din stejar sunt destul de intense, uneori dezechilibrate si prea dominante. Textura este uleioasa, cu o usoara efervescenta. Finish-ul este mediu, sec, lemnos, uleios, cu aceleasi note picante pronuntate, dar si cu o usoara dulceata pe final. Este un vinars interesant si placut, dar caracterul picant este deseori mult prea puternic pentru mine si pare sa nu se potriveasca prea bine intr-un XO. Ambalajul este elegant, atat sticla, cat si cutia, aromele lemnoase si de miere de asemenea, insa la acelasi pret, consider ca un cognac Remy Martin VSOP ofera o experienta mult mai complexa, mai aromata si mai echilibrata, cel putin pentru gusturile mele.