Concursul se prelungește până pe 10.11.2024 Art.1. Organizatorul Campaniei Organizatorul campaniei “Comanda pachetul Hennessy VS & Hennessy VSOP NBA si poti castig...
Am crescut și ne mutăm într-un depozit mai mare! Începând cu 20.08.2024, ne găsești și în NOUL Depozit din VGP Park București (Nord), pe Șos . Linia de Centură nr.4...
Magazinul King cu numarul 3 este acum mai aproape de tine. Începând cu 28.07.2023, ne găsești și în Vitan pe șos. Mihai Bravu la nr. 462, Prosper Center În cel mai nou magazin al no...
Coniacul este o bautura alcoolica obtinuta din struguri albi cultivati in regiunea Cognac din Franta, aflata la nord de regiunea Bordeaux. Este un brandy, poate cel mai renumit, care trebuie sa respecte anumite reguli. Una dintre ele am amintit-o deja. Datorita acestor reguli, consumatorii primesc doar bauturi de calitate. Nu toate brandy-urile produse in aceasta regiune pot primi eticheta de coniac.
Exista sase zone distincte in regiunea Cognac din care se produce coniac. Se disting intre ele pentru calitatea pamantului pe care se cultiva vita de vie, calitati care se resimt in cele din urma atat in vinul obtinut cat si in coniac. Acestea sunt: Borderies, Grande Champagne, Petit Champagne, Fins Bois, Bons Bois si Ordinaires Bois. Cele mai multe coniacuri combina calitatile strugurilor din aceste zone pentru a obtine aroma pe care doresc sa o imprime bauturilor.
Una dintre regulile care trebuie respectate de producatori pentru a putea pune eticheta de coniac pe bauturile lor este aceea de a folosi doar trei soiuri de struguri: Ugni Blanc, Folle Blanche sau Colombard.
Acestia au libertatea de a folosi un singur soi, de a combina oricare dintre cele trei soiuri sau de a le amesteca pe toate.
Cele trei denumiri de pe etichetele sticlelor de coniac se refera la perioada de maturare in butoi a bauturilor. Acestea denumiri se folosesc si de producatorii altor tipuri de brandy cum ar fi vinarsul.
V.S. este prescurtarea de la “Very Special” si presupune o invechire a bauturii in butoaie de stejar de cel putin doi ani.
V.S.O.P. este prescurtarea de la “Very Superior Old Pale” si presupune o invechire a coniacului in butoaie de stejar de cel putin patru ani.
X.O. este prescurtarea de la “Extra Old” presupunand o imbatranire a coniacului de cel putin opt ani.
Cognac-ul se obtine prin distilarea soiurilor albe frantuzesti Folle Blanche, Saint Emillion si Colombard specifice zonei Cognac din Sud-Vestul Frantei. Culoarea specifica este aurie cu nuante de chihlimbar si gust de fructe uscate invaluite de arome vanilate. Numai distilatele invechite in butoaie de stejar si produse in regiunea Cognac se pot numi Coniace.